1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije osveženog modela Lada Granta Drive Active
Prve fotografije osveženog modela Lada Granta Drive Active
0

Prve fotografije osveženog modela Lada Granta Drive Active

636
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana je ruski proizvođač dobio sertifikat o homolagiciji (OTTS) Lade Grante sa “Drive Active” sufiksom od domaćeg regulatornog tela Rosstandart. Vozilo je proizvedeno od strane divizije Lada Sport, pa kao takvo nije bilo uključeno u sertifikovanu paletu ovog modela. Sada su objavljene i prve fotografije serijskog modela modifikovane verzije Grante.

Predstavnik kompanije zadužen za odnose s javnošću je saopštio da je ukupno 28 novih komponenti korišćeno u Drive Active varijanti. Ipak, kompanija nije saopštila koje su sve izmene izvršene u odnosu na istoimenu verziju iz 2016. godine. Bilo kako bilo, mali su izgledi da će neko novitet pomešati s bilo kojim drugim modelom marke.

Naime, ne radi se tu samo o “X faci”, odnosno o branicima novog oblika pa još dekorisanim crvenim trakama. Tu je i dvobojni finiš na točkvoima koji podseća na stariji sedan Lada Vest Sport. Upotrebljeni su i hromirani završeci izduvnih cevi, koji su direktno pozajmljeni sa modela pomenutog u prethodnoj rečenici.

Notu ekskluziviteta je obruču upravljača i sedištima svakako dodao crveni štep, a ova vatrena boja je upotrebljena i za delove naslona sedšta ali i za sedalni deo namenjen potpori za butine. Međutim, sama sedišta se po drugim detaljima nikako ne mogu razlikovati od onih koja je koristio primerak prethodne generacije. Logično, pozadinsko osvetljenje na instrumentacionom panelu, takođe je crvene boje.

Kao što ste verovatno i očekivali, u tehnološkom smislu se nažalost nikakva revolucija nije dogodila. Granta Drive Active je i dalje opremljena standardnim motorom koji koriste vozila marke Lada, a to je atmosferac s četiri cilindra i izlaznom snagom od 106 “konja”. Novina je to što će od sada kupci moći umesto standardnog ručnog menjača biti u prilici da se opredele i za robotizovani.

Nova Lada koja je očito samo po kozmetičkim detaljima sportski nastrojena, koristi identičan sistem ogibljenja onom sa “civilne” verzije (opruge i amortizere), a zadnje kočnice su kao i ranije u “doboš” varijanti.

Lista koja prikazuje osnovnu opremu modela Lada Granta Drive Active prilično je oskudna, ali ipak uključuje radio uređaj kao i uređaj za klimatizaciju. Iz ruske kompanije je stiglo obećanje da će uskoro obelodaniti pakete opreme u ponudi, kao i cenovne razrede za iste. Očekuje se informacija i u pogledu datuma početka prodaje noviteta.

AutoRepublika

(636)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments