1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana: Hrvatsko selo rekorder po broju Mercedesa
Zanimljivost dana: Hrvatsko selo rekorder po broju Mercedesa
0

Zanimljivost dana: Hrvatsko selo rekorder po broju Mercedesa

1.26K
0
Podelite sa prijateljima:

Grubine na jugu Hrvatske drži rekord kao mesto sa najviše vlasnika Mercedesa u odnosu na populaciju. Naime, ovo malo selo ima svega 800 stanovnika, ali čak 117 vozila nemačkog proizvođača vozila.

Mercedes se smatra kultnim pokazateljem statusa još od 1960-ih godina kada su gastarbajteri odlazili u Nemačku na rad, a oni koji su se vraćali su želeli da pokažu svoj uspeh. Oni su primetili da na zapadu bogataši uglavnom voze Mercedes pa nije bilo teško doneti odluku kako se najlakše pohvaliti. Među sadašnjim vlasnicima su oni koji su se pod “stare dane“ vratili u Hrvatsku posle dugo godina rada u Nemačkoj, ali i oni koji su automobile nasledili od svojih očeva i deda.

 

Dok su mnogi automobili u selu veoma česti na ulicama, neki od njih ipak imaju malo drugačiju istoriju. Recimo, Vjeko Gudelj poseduje model iz 1968. godine koji je kupio od skupštine opštine Split i u njemu su se vozili mnogi političari. On je takođe vlasnik i možda najređeg modela u selu, 170 SD iz 1952. godine za koga tvrdi da postoji samo osam na svetu i da su identičan model imali i bivši američki predsednik Bil Klinton i britanska kraljica Elizabet.

(1256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments