1. Home
  2. Vesti
  3. Markioneov plan za Ferrari je ambiciozan, smatra novi šef marke
Markioneov plan za Ferrari je ambiciozan, smatra novi šef marke
0

Markioneov plan za Ferrari je ambiciozan, smatra novi šef marke

187
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom konferencijskog poziva koji je novi izvršni direktor kompanije Ferrari, Lui Kamiljeri, obavio sa analitičarima i novinarima Bloomberga, od njega se moglo čuti da je plan Serđa Markionea, prema kojem je kompanija trebala da udvostruči neto dobit do 2022. godine, “ambiciozan”.

„Serđo i ja smo imali istu ambiciju,“ rekao je Kamiljeri tokom razgovora, ali je istovremeno naglasio da su te želje sa sobom nosile brojne “rizike i prilike“.

Iz kompanije Ferrari je stiglo obaveštenje da će plan o udvostručenju profita na dve milijarde evra do 2022. godine, biti detaljno obrazložen na samitu ulagača koji je zakazan za 17. septembar.

Inače, Kamiljeri je postavljen za izvršnog direktora Ferrarija pre oko dve nedelje, nakon što je Exor koji je pod kontrolom porodica Anjeli i Elkan, saznao da se Serđo Markione neće vračati na posao, nakon zdravstvenih komplikacija.

Majk Menli koji će urgentno morati da se suoči sa problemima na kineskom tržištu, nekadašnji šef marki Jeep i Ram je imenovan za prvog čoveka FCA grupe, iz istog razloga, iako je novi šef trebao da zameni Markionea tek na proleće 2019. godine. Smena na čelu Ferrarija nije bila planirana jer je mandat pokojnog menadžera na toj poziciji trebao da traje narednih pet godina.

Sledstveno, nikakve radnje vezane za primopredaju dužnosti u kompaniji Ferrari nisu ni vršene, dok je na nivou FCA taj proces primopredaje započeo. Dakle, ove činjenicu su dovele Kamiljerija u nezahvalnu situaciju.

Nakon razgovora novog šefa kompanije Ferrari, sa novinarima i analitičarima, vrednost akcija je pala za 12% što je rekordan gubitak vrednosti na dnevnom nivou.

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments