1. Home
  2. Vesti
  3. Audi pripremio koncept električnog superautomobila za Pebl Bič
Audi pripremio koncept električnog superautomobila za Pebl Bič
0

Audi pripremio koncept električnog superautomobila za Pebl Bič

128
0
Podelite sa prijateljima:

Audi će predstaviti koncept električnog superautomobila, koji bi mogao da bude signal da je kompanija spremna da doda e-tron verziju R8 superautomobila ili ga možda u potpunosti zameni.

PB18 e-tron će biti predstavljen 23. avgusta, tokom Pebble Beach Car Week manifestacije u Kaliforniji.

Naziv koncepta se zapravo odnosi na lokaciju događaja i godinu premijere.

Za neke od tehnologija implementiranih u automobil je inspiracija pronađena u pobedničkom R18 e-tron trkaču sa Le Mana.

Audi je najavio a zatim otkazao električnu verziju R8 superautomobila dva puta u poslednjih deset godina. Ovaj projekat je najpre otkazan zbog male autonomije od 216 kilometara, da bi bio oživljen 2015. kao maloserijski model, nakon što je autonomija povećana na 450 kilometara. Godinu dana kasnije, sve je bilo ponovo otkazano.

Audi je ranije saopštio da će kreirati potpuno električni e-tron GT sportski automobil sa četvoro vrata,  koji će se naći u prodaji od 2020. godine, uz e-tron SUV i e-tron Sportback SAV. GT će se proizvoditi u Audijevoj Belinger Hefe fabrici blizu Nekarsulma. Na istom mestu se proizvodi R8, što je navelo neke medije da spekulišu da bi GT mogao da zameni R8.

Audi je saopštio da će do 2025. godine u ponudu staviti oko 20 elektrifikovanih modela, od kojih će više od polovine biti čisto elekrični.

 

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments