1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Civic Type R – pao još jedan rekord staze (VIDEO)
Honda Civic Type R – pao još jedan rekord staze (VIDEO)
0

Honda Civic Type R – pao još jedan rekord staze (VIDEO)

200
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Civic Type R nastavlja da niže rekorde.

Nova „žrtva“ japanskog „hot heča“ je staza Eštoril u Portugaliji. Postavljeno vreme je 2 minuta, 1,84 sekunde, što je najbolji rezultat koji je na ovoj stazi ostvario serijski automobil s prednjim pogonom. Za volanom je bio WTCR vozač, Tijago Monteiro.

Staza duga 4,2 kilometra ima dve ukosnice, jednu tešku šikanu i dugačak glavni pravac. Uglavnom, vozači moraju da savladaju različite brzinske režime u okviru jednog kruga.

Povodom postavljenog vremena, Monteiro je rekao: „Došli smo ovde sa ciljem da potučemo postojeći rekord, ali nikada takve stvari ne treba uzimati zdravo za gotovo. Morate imati maksimalno poverenje u automobil da biste napali Eštoril, a Civic Type R je izuzetno moćan, uglađen i uliva poverenje. Ne da smo oborili rekord, već smo ga rasturili.

Type R je veoma stabilan i ima veoma dobru kočnu efikasnost, uz neverovatan motor, tako da pruža osećaj kao da vozite trkački automobil. Na stazi je lako zaboraviti da vozite regularan automobil, u kojem se posle možete odvesti kući.“

Rekord na Eštorilu je četvrti koji je Civic Type R postavio u svojoj kategoriji tokom 2018. Ranije je potvrdio rekorde u Silverstonu, Spa-Frankošamp i Hungaroring.

Na stazi Eštoril  se između 1984. i 1996. vozila Velika nagrada Portugalije.

 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments