1. Home
  2. Vesti
  3. Kako napraviti M verziju od BMW modela sa pogonom na prednje točkove?
Kako napraviti M verziju od BMW modela sa pogonom na prednje točkove?
0

Kako napraviti M verziju od BMW modela sa pogonom na prednje točkove?

410
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što smo već pisali, elektrifikovana budućnost M verzija je sasvim izvesna, ali ono što najviše podstiče na razmišljanje čelnike BMW-a u Minhenu, predstavlja pitanje kako prilagoditi buduće generacije vozila nižih segmenata, na način da budu dostojni nosioci M amblema. Glavni problem se jasno odnosi na to da će svi oni, pa čak i serija 2 koja danas u kupe formi liči na veću braću (u inženjering smislu), biti postavljeni na arhitekturu prilagođenu pogonu na prednje točkove.

Znajući koliko je BMW M2 savršeno izbalansiran automobil, logično je pretpostaviti da su šanse inženjera iz divizije kompanije koja se bavi performantnim modelima, veoma male da konstruišu vozilo približno odličnih osobina, ukoliko ono poseduje poprečno ugrađen motor i pogon na točkove prednje osovine. Tako nešto je teško zamislivo, čak i uz upotrebu elektromotora na zadnjim točkovima.

Sa svim navedenim zapažanjima, slaže se i šef M odeljenja, Frenk Van Mel.

“Taj izazov je najveći mogući, zato što želimo da imamo karakterističan M osećaj za volanom koji je opet prirodno vezan za postavku u kojoj se pogonska sila na podlogu prenosi putem zadnjih točkova,” rekao je on, tokom razgovora sa novinarima onlajn magazina iz Australije Car Advice, koji se odigrao u Španiji tokom prezentacije modela M2 i M5 Competition.

“Ukoliko želite da sličan osećaj vozaču priuštite u vozilu sa pogonom na prednje točkove, to je po mom mišljenju najveći mogući izazov”.

Iako je Van Mel naveo da M divizija neće odustati od automobila iz ovog segmenta, ipak je nagovestio da će M modeli iz nižih segmenata, u budućnosti verovatnije nositi M Performance oznake, pre nego što će poneti naziv čistokrvnog M modela.

“Ovaj segment je veliki za nas i posledično veoma atratkivan, to je praktično ulaznica u M svet,” izjavio je on, “pitanje je samo kakva bi ta M vozila trebala da budu i kojem bi segmentu odgovarala.”

Dakle, sa izvesnošću se može reći da će buduća M gama brojati više modela, ali će verovatno samo manji broj njih biti iskonski zabavni za vožnju.

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments