1. Home
  2. Vesti
  3. Yamahin automobilski koncept u Tokiju
Yamahin automobilski koncept u Tokiju
0

Yamahin automobilski koncept u Tokiju

185
0
Podelite sa prijateljima:

Yamaha će predstaviti čak šest svetskih premijera na 45. Salonu automobila u Tokiju, uz četiri japanske premijere. Tu će biti skuteri, motocikli, električnih bicikli.., ali i „koncept automobilskog dizajna“. Nažalost, japanska marka nije još uvek izdala bilo kakve detalje, takod da se za sada sve svodi na spekulacije.

O čemu bi zapravo moglo da se radi? Pre par godina, tokom istog događaja, kompanija je prestavila interesantan Sports Ride koncept. Čak je izdato saopštenje nakon mesec dana da bi serijska verzija eventualno bila pogonjena 1,5-litarskim benzincem, a u istom izveštaju je stajalo da će pretproizvodna verzija debitovati ove godine u Tokiju, tako da bi moglo biti da je reč upravo o dotičnom automobilu, odnosno evoluciji Sports Ridea.

Da podsetimo, koncept je imao masu od samo 750 kilograma, uz dužinu od 3.900 milimetara, širinu od 1.720 milimetara i visinu od sammo 1.170 milimetara.

Po drugom scenariju u vezi da tipom motora, u igri bi mogao da bude 1,0-litarski turbo trocilindraš.  U Motiv konceptu iz 2013., motor je isporučivao oko 75 konja, a Yamaha bi mogla da ga „navije“ na preko 100 ks za potrebe serijskog automobila.

Ukoliko ikada dobije „zeleno svetlo“ za proizvodnju, dotično vozilo bi bilo proizvođeno u Evropi, uz iStream proizvodni proces Gordona Mareja.

 

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments