1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus planira dva nova sportska modela
Lotus planira dva nova sportska modela
0

Lotus planira dva nova sportska modela

199
0
Podelite sa prijateljima:

Lepe vesti: do kraja dekade Lotus planira da lansira dva sportska modela!

Konačno dolaze lepši dani za čuvenu britansku marku, koja je sada pod krovom kineskog automobilskog giganta Geely. Uskoro ćemo dobiti i prvi krosover model sa bedžom Lotusa, ali ono što je mnogo zanimljivije je što će uslediti dva nova sportska modela.

Prvi, po šefu kompanije, Žan-Marku Galeu, biće perjanica bliska segmentu superautomobila, pozicionirana iznad Evore. Novajlija će biti lakši, brži i po svakom osnovu bolji, podižući vrednosti Evore na viši nivo. Još uvek nije poznat naziv novog modela, a ono što se zna je da će biti razvijen na aktuelnoj platformi Lotusa, koja koristi aluminijumsku šasiju sa kompozitnim prednjim delom i čeličnom zadnjom podšasijom.

2017 Lotus Evora 400

Generalno gledajući, kaže Gale, automobil će krasiti karakteristike vodeće u klasi, zahvljajući „efikasnosti, aerodinamici, agilnosti i kočnim atributima“. Najverovatnije će motorizaciju i dalje činiti Toyotina jedinica, jer je šef Lotusa potvrdio da će saradnja sa japanskim proizvođačem biti nastavljena u bliskoj budućnosti.

Lotus Elise Sprint 220

Što se drugog novog sportiste tiče, detalji baš i nisu brojni trenutno, ali Gale je potvrdio da se najverovatnije radi o dvosedu. On je takođe sugerisao da će biti nešto luksuzniji od aktuelnog Elisea, jer „tržište se pomera ka prestižnijem stepeniku“. Dakle, novajlija bi mogao da popuni prazninu između najmoćnijeg Elisea i osnovnog Exigea.

Lotus Exige

Lotus će takođe iskoristiti Geelyjeva sredstva i Volvoovu tehnologiju u cilju kreiranja premijum krosovera, koji bi na scenu trebalo da stupi 2022. godine. To će proizvođača iz Norfolka staviti u „premijum ligu“, prvenstveno zahvaljujući kineskom tržištu.

 

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments