1. Home
  2. Vesti
  3. Audi S8 stiže sa V8 motorom iz Porschea
Audi S8 stiže sa V8 motorom iz Porschea
0

Audi S8 stiže sa V8 motorom iz Porschea

419
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija performantnog Audija S8 doći će sa pogonskim sklopom iz bratskog Porschea.

Konkretno S8 će preuzeti turbo V8 motor iz Panamere Turbo. U pitanju je četvorolitarska pogonska jedinica koja je novim napretkom sada još snažnija. Procene kažu da će S8 raspolagati sa 600 do 610 konjskih snaga, što je nešto slabije od direktnog konkurenta Mercedesa-AMG S63 koji razvija 611 konjskih snaga.

Ipak u Audiju veruju da će S8 dostaviti bolje performanse od Mercedesovog asa, pre svega zbog manje mase. Novi S8 sačinjen je 58% od aluminijuma, a upotrebljavani su još i čelik, magnezijum i ugljenična vlakna. Slična tehnologija izrade upotrebljena je i u konvencionalnom A8 te je taj model smršao 95 kilograma. Audi očekuje da će S8 ostati ispod dve tone mase, kao i da će zbog toga ubrzanje do 100 km/h biti kraće od 4 sekunde.

Vizuelne promene ići će u korist boljeg koeficijenta otpora vazduha, ali već sada Audi navodi da će one biti suptilne. S8 će u potpunosti naslediti tehnološka dostignuća iz modela A8, te treba očekivati autonomnu vožnju trećeg nivoa.

Prema poslednjim informacijama, novi S8 naći će se u prodaji sledeće godine.

(419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments