1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz E-klasa dobija nove motore i sitna poboljšanja za 2019. godinu
Mercedes-Benz E-klasa dobija nove motore i sitna poboljšanja za 2019. godinu
0

Mercedes-Benz E-klasa dobija nove motore i sitna poboljšanja za 2019. godinu

5.83K
0
Podelite sa prijateljima:

Počevši od juna ove godine, aktuelna generacija E klase (W213), će dobiti nove dizel agregate sa, redno postavljenih, šest cilindara i novu AMG verziju.

Već nakon dvije godine od zvaničnog lansiranja i početka prodaje, deseta generacija E klase je dobila tehnički “fejslift”. Novi motori, sigurnosni sistemi, nove opcije enterijera, dizajni felni i “Sport” stajling paket, bi trebalo da E-klasu “vrati u igru” protiv novog, obećavajućeg Audija A6.

Novi dizel agregati

Najznačajnija promjena je vjerovatno novi trolitarski dizel motor, koji će se nuditi u dvije iteracije, E350 d sa 286 ks i E400 d sa 340 ks. Takođe će ponudu obogatiti i model E300 d, koji će koristiti već postojeći 2,0-litarski četvorocilindarski dizel agregat, sa ukupnom izlaznom snagom od 245 ks.

Novi AMG model

Mercedes je spremio osveženje i za ljubitelje benzinskih agregata, sa novim AMG E53 4Matic + modelom. Ovaj model koristi 3,0-litarski šestocilindarski motor, sa asistencijom turbo punjača i hibridnog sistema od 48 V. Izlazna snaga ovog modela je 435 ks i 520 Nm obrtnog momenta. Sprint do stotke traje 4,5 sekundi, sa elektronski ograničenom maksimalnom brzinom od 250 km/h.

Već smo pisali o novoj AMG 53 porodici, a detaljnu analizu možete pročitati ovdje. 

Novi Sport paket i upravljač

Uz nove agregate, Mercedes je takođe “renovirao” upravljač, koji osim elegantnijeg dizajna, takođe dobija opcije podešavanja tempomata. Tempomat takođe sada koristi GPS informacije, te može automatski usporiti prije krivina ili kružnih tokova.

Novi u ponudi je i Sport paket sa hromiranim elementima na zadnjem i prednjem braniku, nove završetke izduvnih cijevi i novi model felni. Cijena ovog paketa iznosiće 1.750 eura.

Naš test Mercedes E-klase možete pročitati ovdje, kao i test E-klase All-Terrain.

 

 

 

(5830)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments