1. Home
  2. Vesti
  3. Recept Dacije doneo uspeh Jetti u Kini
Recept Dacije doneo uspeh Jetti u Kini
7

Recept Dacije doneo uspeh Jetti u Kini

1.64K
7
Podelite sa prijateljima:

Prodajni rezultati Volkswagenove podmarke Jetta, koja je na kineskom tržištu odnedavno zastupljena sa dva modela, iznad su očekivanja. Kupcima se za sada nude kompaktni krosover VS5, baš kao i sedan iste veličine VS3.

Do kraja septembra je kupcima ukupno isporučeno 11.080 primeraka Jette, što je odličan rezultat s obzirom na činjenicu da je prvonavedeni model u prodaju pušten 5., a drugi tek 16. septembra. U javnost je s ovim podacima izašao pekinški internet portal Auto Market Online, pozivajući se na informacije dobijene od samog proizvođača.

Rukovodeća garnitura nemačke (pod)marke je očekivala za 30% manji broj isporuka, navedeno je na pomenutom vebsajtu.

Glavninu isporuka je, u skladu sa očekivanjem, činio krosover VS5 koji se u Kini nudi po početnoj ceni od desetak hiljada evra (11.489 američka dolara). Sedan VS3 nosi cenovnu etiketu od 9.203 američka dolara, pa se i on može smatrati odličnom ponudom, barem što se tiče visine cene.

Inače, Jetta je lansirana za potrebe nastupa Volkswagena na kineskom tržištu i zamišljena je kao uvodna marka u portfolio proizvoda nemačkog koncerna. Ne bi se moglo reći da je u pitanju greška ako bi se navelo da je Jetta kineska verzije evropske Dacije.

VW zato očekuje da će Jetta izdominirati na tržištu pristupačnih četvorotočkaša gde su na kineskoj teritoriji carovali lokalni brendovi. Optimizam Nemaca podgreva skori debi krosovera VS7 koji će ponuditi veće gabarite od starijeg brata iz game, modela VS5.

Sva tri pomenuta modela Jette su predstavljena javnosti još prošle godine u jugozapadnom kineskom gradu Čengduu, gde se i sklapaju, iako su osmišljeni u centrali Volkswagena, to jest u nemačkom Volfsburgu. Da dodamo da u Čengduu posluje fabrika izgrađena u okviru zajedničkog poduhvata na relaciji VW – FAW.

AutoRepublika

(1635)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

Nema ovo veze sa receptom Dacie. Volkswagen ide na ime, kao i obično. Zato je i dao naziv Jetta.

Zoca

Jos (samo)malo ce koristiti (pra)stare platforme Renoa .

Rade

Pa i nema, čak ni u toj istočnoj. Dacia do Renoa je bila zvučno ime samo u Rumuniji. Prava je smelost Francuza da sa imenom Dacia krenu u pohod na zapadno tržište.

Rade

Šta je limuzina VA3 povoljnija od Peugeot 301?

Rade

Hyundai Reina top koliko i bazni VA3.

Mustang

VS5 je rebrendirana Seat Ateca i Skoda Karoq, koja u kini startuje sa 13000 $
dok kod nas inteligentnih evropljana ove skalamerije startuju sa 18000 €
naravno nama balkancima je skoda simbol pristupačnog luksuza i prestiža u kombinaciji sa proverenom vw svemirskom tehnologiom
a kod engleza, pazite sad, od 22000 do 33000 funti !

voleo bih videti izraz lica onih koji ovo smeće plaćaju 3x skuplje od kineza, iako unapred znam njihov odgovor, paćenici…