1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi smanjuje evropsku gamu automobila
Mitsubishi smanjuje evropsku gamu automobila
0

Mitsubishi smanjuje evropsku gamu automobila

248
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka smanjiće svoj portfolio na Starom kontinentu. 

Jedna stvar je veoma jasna, od odlaska Karlosa Gona, alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi ne funkcioniše, a raspad partnerstva oseća se kod sva tri velika brenda. Renault bije bitku sa korona krizom, a spašava ga francuska vlada i određene mere štednje, Nissan se fokusira na Kinu, SAD i Japan, dok smo danas čuli da je moguće i da Mitsubishi napusti američko tržište.

Za Mitsubishi ne cvetaju ruže ni u Evropi. Zapravo, jedini model koji na ovdašnjim prostorima ima dobre prodajne rezultate jeste hibridni Outlander, koji uprkos sve većoj konkurenciji ostaje na samom vrhu. Za ovaj model je sasvim izvesno da će opstati u ponudi na Starom kontinentu, jer bi krajem godine trebalo da stigne i nova generacija.

Ostali modeli Mitsubishija su odreda pod znakom pitanja. Šef japanske marke, Takao Kato, opisao je aktuelnu gamu brenda u Evropi kao „malu, ali lepu“, s tim da je očito da će portfolio biti još manji u narednom periodu.

Prema dogovoru francusko-japanske alijanse, Mitsubishi bi trebalo da se u budućnosti fokusira na ASEAN region, odnosno na Jugoistočnu Aziju. Osim toga, japanski proizvođač dobio je zadatak da posebno unapređuje plug-in hibridnu tehnologiju.

Ostaje da se vidi šta će Mitsubishi učini na evropskom kontinentu i koje će modele povući iz prodaje. Sasvim je moguće da dođe do elektrifikacije kompletne game, te da u ponudi budu samo plug-in hibridi. Japanska marka je prošle godine u Evropi prodala nešto manje od 150.000 automobila.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments