1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis G90 stiže u Evropu ovog meseca i koštaće više od Mercedesove S Klase
Genesis G90 stiže u Evropu ovog meseca i koštaće više od Mercedesove S Klase
27

Genesis G90 stiže u Evropu ovog meseca i koštaće više od Mercedesove S Klase

7.40K
27
Podelite sa prijateljima:

Nešto više od godinu dana nakon početka prodaje u Americi, Genesis G90 se sprema i za naš kontinent. Hyundaijeva luksuzna divizija objavila je da će limuzina početi da se prodaje u Nemačkoj i Švajcarskoj 26. septembra, a da će mogućnost zaključenja ugovora o lizingu biti omogućena kasnije.

Korejski brend je u startu dizajniran da bude sposoban za „udar“ na Mercedes S Klase, BMW serije 7 i Audi A8. Genesis G90 dostupan je u dve verzije s ove strane Atlantika. U pitanju su modeli sa različitim međuosovinskim rastojanjem, što je još jedna odlika gorepomenute nemačke premijum trojke.

Za verziju s kraćim razmakom između osovina potrebno je izdvojiti 115 hiljada evra u Nemačkoj i 129.300 švajcarskih franaka u, pogađate, Švajcarskoj. Oni kojima je standardna limuzina tesna mogu da poruče verziju s dužim međuosovinskim razmakom za samo deset hiljada evra doplate i 139.400 „švajcaraca“, respektivno.

Da bi čitaocima ove cifre bile opipljivije, navešćemo da potpuno nova Mercedes-Benz S Klasa košta nešto manje. Na lokalnom veb sajtu navedena je cena od 111.729,10 evra. Serija 7 počinje od 116.000 evra, a za osnovni A8 kupci moraju da „odreše“ najmanje 101.900 evra. U Americi, Genesis G90 ima preporučenu maloprodajnu cenu od 88.400 dolara i dostupan je sa dva pogonska sistema, 3.5T AWD i 3.5T E-Supercharger AWD, sa 380 i 415 konjskih snaga, respektivno.

Evropsku specifikaciju pokreće jedna jedinica, 3,5-litarski V6 benzinski motor sa turbo punjenjem opremljen električnim kompresorom od 48 volti. Ukupna snaga sistema je procenjena na 415 KS (305 kW) i dok obrtni moment iznosi 549 ​​Nm. Pogon na sva četiri točka je standardan bez obzira na verziju, a snaga se prenosi na točkove preko osmostepenog automatskog menjača.

Osim što moraju da se smisle koju dužinu međuosovinskog rastojanja žele (duža varijanta nudi dodatnih 190 mm prostora za noge) kupci takođe mogu da biraju između deset spoljašnjih, pet unutrašnjih boja i šest ukrasa. Oba modela su dobro opremljena, sportski dodaci kao što su sedišta Ergo Motion sa funkcijama grejanja, hlađenja i masaže, dva ekrana osetljiva na dodir od 10,2 inča i ekran od 8 inča koji se koristi za upravljanje klimom, podešavanje ambijentalnog osvetljenja, podešavanje položaja za zaštitu od sunca i pristup podešavanjima masaže i položaju sedenja.

G90 ima još i ugrađen sistem za detekciju mirisa, odeljak za dezinfekciju svetlošću UV-C, sistem za popravljanje/kvarenje raspoloženja Mood Curator, 12,3-inčni multimedijalni sistem, digitalnu instrument tablu jednake veličine, autentifikaciju otiska prsta, vrhunski zvuk kompanije Bang & Olufsen, ukrasi od drveta i još mnogo toga.

Vodeća limuzina ovog brenda takođe dolazi sa mnoštvom bezbednosnih sistema, uključujući nadolazeću promenu saobraćajne trake, pomoć pri izbegavanju sudara, detekciju vozila u mrtvom uglu na zadnjem delu, pomoć pri izbegavanju sudara napred, monitor za pogled okolo i drugo.

AutoRepublika

(7402)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

27 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Šta reći za cijenu.? Samo „sirotinja“ vozi Mercedes 😜

MRN

Pa, ako zaista bude skuplji od mečke S klase, ko će da ga kupi ?

S mile

Siguran sam da su pocetne cene G90 vece, ali i da je nivo opremljenosti bitno bolji od S klase.
Nedorecena istina je gora od lazi.

Matija

Koliko kosta u Americi? Da li je skuplji od Kadilaka iste kategorije?

Yankee

Pocetna cena u Americi je $88.000. Cadillac nema automobil u toj kategoriji od kada su eliminisali CT6.

Matija

Hvala! 🙂

Yankee

Secam se jednog testa jel bese u Car & Driver ili mozda Motor Trend ili gde vec izmedju G90 i S-Class i zakljucak je bio takav da je S-Class bolji, ali da G90 pruza toliko vise za svoju cenu da su ga proglasili pobednikom testa.

Laki

Germane ne može ugroziti ovaj aparat.

Renault Terminator🇷🇺Z

Možda na Sjeverno Američkom kontinentu,tamo su ukusi kupaca sasvim drugačiji.U Evorpi njegova prodaja će biti na nivou statističke greške u poređenju sa Bembarom,Merdžom i Audijem.

Laki

Tako je junače.

Matija

Osnovni problem nastupa novih marki, pogotovo u premium segmentu, jeste koliko dugo ce opstati na trzistu? U prevodu: kupac razmislja da li da investira toliki novac za auto koji verovatno nece imati naslednika. Genesis mora da dokaze da je spreman da trajno ostane na trzistu! Slucaj „Kia Stinger“ – samo jedan pokusaj! To je bila fatalna odluka koja ce imati uticaj i na Genesis!

Bungi

Stinger je toliko bio dobar automobil da nikako nije smjeo da se pojavi pod značkom KIA, brenda koji prodaje auta srednje klase.U startu je morao ići pod znakom Genesis, nova marka, novi auto.Istu grešku je napravio VW kada je na tržište pustio Phaeton. Ako budu uporni, i imali dovoljno novca a zasad im odlično ide, za jedno 15-ak godina imaćemo etablirani korejski „Lexus“ na tržištu luksuznih limuzina.

Matija

„Ako budu uporni, i imali dovoljno novca…“ – slazem se, to je uslov za opstanak, plus ubrzan razvoj, konkretno moraju pazljivo da sakupljaju utiske kupaca i da u brzom ritmu rade dodatne modifikacije. Sto se tice Stingera, dugo sam razmisljao u cemu se sastoji njegov problem. Dosao sam do sledecih zakljucaka: 1. Dizajn – kada se pojavio na trzistu nije bio dovoljno svez, izgledao je ne zastarelo vec suvise „poznato“, kao da je vec 10 godina na trzistu. Nedostaje mu aroma avantgarde! 2. Performanse – daleko od toga da je to spor auto ali morao je u startu da ima… Pročitaj više »

Laki

👍

Matija

I ja tebe! 🙂

Savo

Phaeton je obustabljen i od 2015 se neproizvodi i njegov naslednik je da kazemo arteon…

Soomruck

Ne bih sada da kvarim diskusiju, ali muči me jedna reč, više puta sam je video u člancima kod vas. Mislim na portal, ne na konkretnog autora ove reportaže.
Reč je respektivno.
Kod nas znači:
https://vokabular.net/respektivni/
Sada, kada se vratim na rečenicu koju završava, ćorak, ništa ne smisla.
Zahvaljući pristojnom znanju engleskog jezika, ponekad čitam tekstove i na auto portalima engleskog govornog područja, i tamo sam naleteo na respectively.
Evo šta kod njih to znači:
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/respectively
Dakle, ni blizu onog što kod nas znači.

Pa, da je lepo zaboravite i više nikad ne iskoristite, a?

Matija

Model G90 je limuzina vrhunskih kvaliteta, u svakom pogedu. Kompliment! Ipak sam pronasao jedan detalj koji mi smeta – prednja maska. Po mom osecaju postoji nesklad izmedju prednjih farova, koji imaju absolutno minimalisticku formu u obliku dve trake, i veoma velike prednje maske, koja uz to ima oblik „srca“ pa deluje blago receno kicasto! Kada bi zadrzali gornji deo konture maske a donji spic podigli malo uvis ceo prednji deo izgledao bi skladnije! Nadam se da ce Genesis uvrstiti u svoj proizvodni portfolio i ove dve dizajn studije: Genesis X Concept, sport kupe koji bi mogao da bude novi Stinger!… Pročitaj više »

Bojča

Korejanci – Japanci. Kopija Audia A8 napred, enterijer takodje. Sa strane i otpozadi S klasa. Proćiće isto kao Feljton grupacije Vagena. Nemačka trojka ima tradiciju i svaki čovek koji ima pare neće sigurno kupiti korejsku kopiju.

Ranko

Drž’ se Passata druže i ne brini za njih. Ima ko će da kupuje

Bojča

Dabome 🙂

Yankee

Genesis je prosle godine na americkom trzistu prodao 56.000 vozila posle samo 5 godina nakon sto je brend nastao. Radi poredjenja, Mercedesu su bile potrebne 33 godine da postigne tu brojku. BMW-u 27 godina, Audiju 14 godina (i to je Audi samo jedne godine prodao vise pocetkom 1980-ih godina i onda opet nije dostigao tu brojku sve do 2000. godine).
Svidelo se ljudima ili ne – Genesis ce biti ozbiljan igrac i znacka nemackih firmi sve manji uticaj ima.

Bojča

Imam Mercedesa Oldtajmera W126 i kada pričaš o ciframa sto se tice prodaje znam da je to najprodavaniji premium model Mercedesa sa 850000 hiljada primeraka za deset godina proizvodnje. To ti je 85.000 primeraka na godišnjem nivou. To nema Sanse bilo koji sadašnji premium model da nadmaši .

Matija

Drugo vreme (1979 – 1991), druga situacija na trzistu, konkurencija minimalna. Proizvodnja od 85.000 godisnje vazi za celo svetsko trziste a Genesis je samo na americkom trzistu prodao 56.000 vozila za samo jednu godinu. Neuporedivo! Daj nesto novije za poredjenje! 🙂

Matija

Odlicna informacija! Ovo govori u prilog kvaliteta Genesisa. Treba uzeti u obzir da je trziste USA mnogo otvorenije prema svetu nego EU, narocito Nemacka. Nestrpljiv sam da vidim rezultat!

BB

Njemačka trojka je IMALA tradiciju…
Čista perffekcija, ali u perfektu, prošlo vrijeme
https://www.instagram.com/reel/Cw_INdHyjRr/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

Matija

Jaki su oni jos uvek.