1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Valentino Rosi još dve godine sa nama (i Yamahom)
Valentino Rosi još dve godine sa nama (i Yamahom)
0

Valentino Rosi još dve godine sa nama (i Yamahom)

388
0
Podelite sa prijateljima:

Radosna vest za sve ljubitelje MotoGP-a! Valentino Rosi će biti sa nama još najmanje dve godine.

Naime, čuveni „Doktor“ je produžio ugovor sa Yamahom na još dve godine. Mada mu je važeći ugovor isticao na kraju 2018., očekivalo se da će Italijan nastaviti saradnju sa japanskim proizvođačem.

Sedmostruki šampion u „kraljevskoj“ klasi je nagovestio da će nastaviti učešće u MotoGP-u za vreme testiranja u Kataru, kada je odbacio mogućnost da njegov VR46 tim istupi pre 2021.

Rosi je napunio 39 godina prošlog meseca, što znači da će nastaviti da se trka do 41. godine, što će ga učiniti prvim MotoGP vozačem koji će u četrdesetim da se takmiči u „premijer“ kategoriji, nakon Kolina Edvardsa 2014.

Timski kolega će mu i dalje biti Maverik Vinjales, jer je Španac takođe potpisao ugovor sa Yamahom do 2020. godine.

„Kada sam potpisao poslednji ugovor sa Yamahom, marta 2016., pitao sam se da li će on biti i poslednji u ulozi MotoGP vozača“, rekao je Rosi. „U to vreme, odlučio sam da ću odluku doneti tokom naredne dve godine. U međuvremenu sam došao do zaključka da želim da nastavim da se trkam, da budem MotoGP vozač, a stvar koja mi pruža posebno zadovoljstvo je vožnja mog M1.

Želim posebno da se zahvalim šefu Yamahinog tima, Linu Džarvisu, i tim menadžeru, Maju Meregaliju, zbog njihove vere u mene, jer izazov nije lak: biti konkurentan sa četrdeset godina!

Znam da će biti teško i da će biti potrebno mnogo napora s moje strane, mnogo treninga, ali spreman sam, motivacije mi ne nedostaje. Zato sam i potpisao na još dve godine.“

Rosijevo partnerstvo sa Yamahom je rezultiralo do sada sa 56 MotoGP pobeda, kao i osvajanjem titula 2004., 2005., 2008. i 2009.

 

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments