1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Volvo V60 u Ženevi (galerija)
Volvo V60 u Ženevi (galerija)
0

Volvo V60 u Ženevi (galerija)

601
0
Podelite sa prijateljima:

Mada je zvaničnu premijeru imao putem interneta pre neke dve nedelje, V60 će se prvi put pred publikom naći u Ženevi. 

V60 dolazi kao mlađi brat modela V90, što se samim letimičnim pogledom na ovaj model da lako utvrditi. Razlike u odnosu na V90 su male, ali ipak je jasno da su ovo dva različita modela.

Sa ukupnom dužinom od 4.761 milimetar, V60 je duži od SUV brata XC60 za čak 117 milimetara. Zapremina prtljažnog prostora iznosi 529 litara, daleko iza lidera segmenta, Škode Octavia Combi koja nudi čak 610 litara, ali i sa ovom zapreminom, V60 ostaje ispred direktnih nemačkim premijum konkurenata.

V60 imaće široku paletu motora. Sastojaće se od benzinskih agregata T5 sa 250 konjskih snaga i T6 sa 316 „konja“. Čast dizel motora braniće D3 (150 ks) i D4 koji razvija 190 konjskih snaga. U skladu sa tendencijama u industriji i V60 će dobiti dve plug-in hibridne varijante. Jednu, već poznatu, pod oznakom T8 čija ukupna snaga iznosi 390 „konja“, i novu verziju T6 za koju Volvo tvrdi da će razvijati 340 konjskih snaga.

Što se tiče tehnologije tu je sistem za autonomno kočenje sa detekcijom pešaka, sistem za održavanje vozila u traci. Svi prisutni aktivni bezbednosni sistemi u tandemu sa velikim brojem vazdušnih jastuka garantuju V60 pet zvezdica na NCAP testu.

(601)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments