1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2018
  4. Toyota Avalon
Toyota Avalon
0

Toyota Avalon

213
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota Avalon, još jedan važan (japanski) model za američko tržište. Misija je ostala ista – ponuda više prostora, bolji stilski izraz i više napredne tehnologije. Ovo je očigledan korak iznad Camryja.

U odnosu na odlazeći model, novi Avalon u ponudu stavlja više snage uz manju potrošnju goriva. Počiva na verziji Toyotine TNGA platforme, na kojoj počivaju Prius i Camry. Dimenzije novajlije su se promenile, tako da je on duži, niži i širi, sa značajno više prostora unutar kabine.

Doduše, dosta toga, što se dizajnerskih momenata tiče, je inspiraciju pronašlo u Camryju. Prebacivanje na novu platformu je Avalonu omogućilo i implementaciju multilink zadnjeg ogibljenja, umesto torzione osovine.

Ono na šta je Toyota takođe u velikoj meri obratila pažnju je zvučna izolacija, tako da je novi model mnogo tiši, a po želji može i da pojača buku unutar putničkog odeljka putem „Intake Sound Generatora“ i „Engine Sound Enhancement“ sistema, koji naravno koriste JBL audiio sistem da isporuče više „audio adrenalina“ u uši putnika.

Motorizacija je pojačana, jer novi V6 je usvojio Toyotin D4-S dvostruki sistem ubrizgavanja. Japanci kažu da je novajlija osetno snažniji, mada nisu naveli specifikacije. U Camryju, ovaj motor isporučuje 305 konja i 360 Nm. Menjač je osmostepeni automatski, koji je zamenio odlazeću šestostepenu jedinicu.

 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments