1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2018
  4. Mercedes sa elektrifikovanom AMG 53 porodicom u Detroitu (galerija)
Mercedes sa elektrifikovanom AMG 53 porodicom u Detroitu (galerija)
0

Mercedes sa elektrifikovanom AMG 53 porodicom u Detroitu (galerija)

362
0
Podelite sa prijateljima:

CLS53, E53 kupe i E53 kabriolet, pridružuju se Mercedes-AMG porodici u drugom delu ove godine.

Jedna od glavnih atrakcija, kada je novi CLS u pitanju, je takođe novi „meki“ hibridni sistem. Naime, 3,0-litarski redni turbo šestocilindraš dolazi sa „EQ Boost“ postavkom, koja koristi mali elektromotor u cilju obezbeđivanja dodatne snage i pokretanja električnog sistema vozila od 48 V.

Ove godine će na tržište biti lansirani CLS kupe-limuzina, E klasa kupe i E klasa kabriolet u AMG izdanju. Svi modeli ispod haube poseduju redni šestocilindarski motor sa pojačanim turbo pritiskom, što u krajnjem zbiru donosi više snage. Standardni CLS 450 isporučuje 367 ks i 500 Nm iz SUS motora, plus 21 ks i 250 Nm iz elektromotora. Međutim, kod CLS53 snaga raste na 435 ks i 520 Nm, mada su specifikacije elektromotora nepromenjene. Iz Mercedesa javljaju da CLS53 do stotke ubrzava za 4,5 sekundi.

Što se tiče modela E klase, AMG E53 donosi značajno povećanje snage u odnosu na 333 ks i 480 Nm s kojima raspolaže E400. Štaviše, snažniji su i od AMG43 limuzine, koja isporučuje 400 konja. Ovo je ujedno prvi put da Mercedes nudi kompletne AMG verzije kupea i kabrioleta.

AMG 53 modeli koriste devetostepenu transmisiju s dvostrukom spojnicom, a snaga se prenosi na asfalt putem 4Matic+ pogona na sve točkove. Naravno, ova tehnologija omogućava i čisto zadnji pogon u cilju manje potrošnje goriva. AMG CLS53 dobija i čitav niz sistema vozačke asistencije prenesene iz S klase. Svi AMG53 modeli dobijaju vazdušno ogbiljenje sa „Comfort“, „Sport“, i „Sport+“ postavkama u okviru „Dynamic Select“ tehnologije.

AMG 53 modeli takođe dobijaju redizajniran prednji odbojnik, dok je maska hladnjaka sa dvostrukim sečivom u hromirano izdanju, što je obično rezervisano za V8 AMG modele. Dvostruki završec izduvnih cevi su isto tako novog dizajna.

 

(362)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments