1. Home
  2. Vesti
  3. Teslin SUV se zaglavio u blatu, spasio ga Wrangler (video)
Teslin SUV se zaglavio u blatu, spasio ga Wrangler (video)
6

Teslin SUV se zaglavio u blatu, spasio ga Wrangler (video)

15.49K
6
Podelite sa prijateljima:

Norvežanin Bjorn Niland, poznat po svojim gotovo promotivnim snimcima Tesla automobila na YouTube-u, odlučio je da stavi sopstveni Model X na terenski test – i nije se dobro završilo.

Nedavno smo napravili listu 5 najbržih SUV modela na čijem se začelju našao Teslin Model X. Ovaj automobil ubrzava do „stotke“ za svega 2,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Ipak, pomenuti model odličan je kao automobil za asfalt, u terenskim uslovima se snalazi znatno lošije.

Kao jednu od mana električnih automobila o kojima se ćuti, naveli smo i nemogućnost off-road vožnje zbog ograničene autonomije. Niland je rešio da taj „mit“ razbije, ali mu nije pošlo za rukom. Prvo je postavio u klasičnoj igri nadvlačenja Model X naspram Toyote Land Cruiser. Naravno, Teslin SUV je odneo lako pobedu, pre svega zbog višestruko snažnijeg motora, ali i odgovarajućih guma.

Sledeći izazov, prolazak off road poligona već je bio znatno teži. Zapravo, gledajući prepreke, može se reći da bi bilo koji ozbiljniji terenac pomenuti poligon prošao bez većih problema, što nije bio slučaj sa Modelom X. Teslin SUV se zaglavio pri prvom ulasku u blato i nije uspeo da se samostalno iščupa. U pomoć je morao da pritekne prekaljeni terenac Jeep Wrangler.

Pri kraju snimka vidi se i šteta nastala ovom malom off road avanturom. Prednji branik je znatno oštećen, otpala je plastična zaštita iznad jednog od točkova, a sam vlasnik požalio se da je auto krenuo da se raspada.

(15485)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Raks

Ne mogu da verujem da ste od svih snimaka koje traju po pola sata gde covek pokazuje kakvu trakciju auto ima po ledu snegu i blatu, vi ste izabrali ovaj iseceni deo gde auto prolama led i upada u blato dubine 40cm. A Wrangler bi se iscupao iz te rupe sa sve kramponkama???? Ne mogu da verujem da ste tako neoubiljno napisali ovo. A i koji to suv moze da ide ovde kuda je Tesla i prosao???? Sto niste napisali sa je dosao da ga cupa Wrangler sa kramponkama koji ne bi mogao po ledu na ravnom ni da krene???

Branko

Gluposti, isto kao kad na youtube-u stave snimak “ audi vs bmw in snow “ , audi quatro, a bmw samo sa zadnjom, mislim

Dzoni

Ovaj vozac samo ovce treba da cuva, ja iskreno mi nebih ni to dao.

Saša

Stvarno je zanimljiva pojava to koliko ova redakcija ne voli električne automobile. Ko o čemu, vi o manama takvih vozila. Daleko od ozbiljnosti. Žalosno.

Landrover Kobac

Samo Landrover je za 4×4 ovo ostalo su igracke

Saša Serb

Land Rover, Toyota Land Cruiser i mečka G su jedini ozbiljni terenci i to baš ovim redom. Ali bez šnik šnak elektronike, dakle stariji tipovi. Ovi novi se svi rapadaju.