1. Home
  2. Sajmovi
  3. Svetska premijera – Mazda6 (2018.)
Svetska premijera – Mazda6 (2018.)
0

Svetska premijera – Mazda6 (2018.)

1.11K
0
Podelite sa prijateljima:

Mazda je skinula veo tajne sa svog bestselera, modela Mazda 6 za 2018. godinu, na Salonu automobila u Los Anđelesu, prikazavši publici inovirana dizajnerska rešenja, ali i uvođenje u ponudu turbo benzinskih agregata.

Iskorak ka premijum segmentu je uslovljen zahtevima tržišta sa kojih su stizali jasni signali. Na primer, na australijskom tržištu, čak 61% prodatih modela Mazda CX-9 je bio u najvišem paketu opreme. Kao rezultat ovakvih preferencija kupaca poznatog japanskog proizvođača, nova Mazda6 je uvela premijum momente u ponudu, uključujući značajnu dozu luksuza, izmene na šasiji, kao i turbo benzinski agregat, zapremine 2,5 litara, upravo iz modela CX-9. Dostupnost ovog agregata na svim tržištima sveta, nije potvrđena.

U kabinskom prostoru, očigledna je masovna upotrepa Nappa kože na redizajniranim prednjim sedištima, zatim Sen drvenih aplikacija, koje se često koriste za izradu japanskih muzičkih instrumenata i nameštaja. Proizvođač tvrdi da je u značajnoj meri, unapređena zvučna izolacija.

U ponudi će se naći i oprema poput kamere sa prikazom pune slike oko vozila, novi ekrani od 7 i 8 inča dijagonale, multimedijalnih sistema, kao i adaptivni tempomat. Prisutni na listi opcionala, biće i svi sistemi asistencije vozaču.

Najveća novina se odnosi na uvođenje još jednog agregata u ponudu: Skyactiv-G 2,5 koji pruža 170 kW (231 ks) uz 420 Nm obrtnog momenta koji će funkcionisati u sadejstvu sa šestostepenom automatskom transmisijom.

Jedinstveni Dynamic Pressure Turbo omogućava brzi priliv snage agregata koristeći mali ulazni kanal koji radi u sadejstvu sa sekundarnim ventilom koji se otvara pri višim obrtajima za bolji razvoj snage. Dodatno, 4-3-1 impulsna razvodna grana za vazdušno ispiranje cilindara sprečava povratni pritisak i omogućava mašini da slobodno diše.

Izmene koje je pretrpela šasija Mazda6 modela su doprinele povećanju optimizovanog nivoa odnosa komfor/stabilnost. Proizvođač navodi da je poboljšao i sistem upravljanja u smislu odziva i osećaja na volanu.

Modernizacija sistema oslanjanja doprinosi nežnijem savladavanju neravnina, dok je Skyactiv šasija postala torziono kruća kako bi se unapredila vozna dinamika. Promene na ogibljenju su obuhvatile korekcije geometrije sa ciljem što neutralnijeg ponašanja vozila.

Agretat koji svi dobro poznajemo, dizel četvorocilindarska jedinica 2,2 litre zapremine će ostati u upotrebi.

Nedostatak benzinskih agregata koji bi mogli da pruže osećaj koji asocira na sport, oduvek je bio nedostatak modela Mazda6. Sada je i ova manjkovost otklonjena.

Očekivana cena za novitet je nešto visa u odnosu na odlazeći model.

(1109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments