1. Home
  2. Sajmovi
  3. Predstavljena Toyota Tundra s po’ kabine
Predstavljena Toyota Tundra s po’ kabine
4

Predstavljena Toyota Tundra s po’ kabine

443
4
Podelite sa prijateljima:

Toyota Tundra kao pikap kamionet pune veličine, je u novoj generaciji predstavljen još u septembru, ali je grdosija morala da pričeka na prvi javni nastup sve do Salona automobila u Los Anđelesu. Pride, tokom virtuelne svečanosti smo mogli videti samo fotografije vozila s dva reda za sedenje i podužom putničkom kabinom, što se po rečniku Toyote naziva CrewMax, ali je ovom prilikom nepravda ispravljena, pa prvi put vidimo modifikaciju Double Cab.

Kabinu ovog tipa će posedovati bazična verzija Tundre, a razlog se krije u tome što je Toyota generalno napustila koncept kabine s najmanjom zapreminom. Odnosna odluka je doneta pre oko tri godine.

Koncept Double Cab, baš kao i onaj izdašniji s nazivom CrewMax, nudi četvoro vrata i dva reda za sedenje, ali je zato u danas prikazanoj varijanti, skraćen prostor nazad za 211 milimetara, pa će se putnici na zadnjoj klupi definitivno osećati kao građani drugog reda.

Različiti su i nasloni za ruke, pa i ručice za otvaranje zadnjih vrata, što je sve doprinelo tome da se obezbedi dodatnih 25 milimetara po širini za punike na zadnjem sedištu. Ali, verzija Double Cab može biti naručena s najvećim tovarnim sandukom koji može biti dug 2.450 milimetara, i to po unutrašnjim merama. Tada ukupna dužina Tundre doseže 6,4 metara. Toyota Tundra CrewMax nudi dužinu tovarnog prostora od 1.970 i 1.670 milimetara.

Primerci japanskog pikapa s kabinom Double Cab se uglavnom pazare od strane korporativnih mušterija i kao takvi služe kao radne mašine, pa su shodno tome upakovani u relativno skromne pakete zvane SR, SR5 i Limited. U ponudi se ne nalazi Double Cab prilagođen teškim uslovima eksploatacije i negostoljubivim terenima, već samo ono izdanje s perjem TRD Sport, nalik izloženom primerku na štandu.

Za ovaj varijetet nije ni predviđen hibridni pogonski sklop već se u ponudi nalazi samo turbobenzinski V6 agregat zapremine 3,4 litre i 394 konjskih snaga. Upakovan je sa desetostepenim automatski menjačem, dok je pogon nazad uz čvrstu i punu vezu s redukcionim prenosnim odnosom.

Nova Toyota Tundra kreće u tržišne pohode na američkoj teritoriji počev od decembra, ali će verzije TRD postati dostupa tek od narednog marta. Tek ćemo se suočiti s cenovnom politikom Toyote, ali znamo da je stara generacija koštala 34 hiljade američkih dolara.

AutoRepublika

(443)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tužno mi je kada i ovakva moćna „mrcina“ napred ima branik kao neki Smart …

'79 DeVille

Sta je to ‘puna velicina’? Da li to znaci da postoji i ‘prazna ili puluprazna velicina’? Pos svemu sudeci ovo je samo jos jedan nespretan prevod sa engleskog jezika o materiji koja nema nikakve veze sa Srbijom i srpskim automobilizmom.

BB

Bar si odustao od termina „prikolica“ 😂🤣😂🤣
Ma sve 👍