1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M2 – sprint do maksimalne brzine (video)
BMW M2 – sprint do maksimalne brzine (video)
1

BMW M2 – sprint do maksimalne brzine (video)

314
1
Podelite sa prijateljima:

Retko ko među automobilskim entuzijastima ne voli BMW. Ko ga nešto posebno ne voli, uglavnom ga poštuje, i to s razlogom, jer automobili ove marke donose posebno uživanje u vožnji, posebno kada dolaze sa „M“ oznakom. M2 je definitivno jedan od najzabavnijih modela u bavarskom portfoliju.

Model koji je ovde u centru pažnje je restilizovani M2. Dolazi sa suptilno oplemenjenim izgledom, a ono što nas više interesuje je pogon. Naravno, kao i ranije, maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, međutim oni koji su voljni da plate opcioni M paket, dobijaju na raspolaganju i 20 km/h više. Kako izgleda kada M2 LCI krene u dostizanje maksimalne brzine možete pogledati u video klipu AutoTopNL.

Mada je maksimalna brzina i dalje limitirana, čak i da nema ograničenja, teško da bi bila značajno veća, jer se kazaljka obrtomera našla iznad 6.000 o/min pri 270 km/h. BMW kaže da 3,0-litarski, redni šestak isporučuje 370 ks pri 6.500 o/min, uz maksimalni obrtni moment od 465 Nm, počev od 1.400 o/min.

Oni koji žele još više „vatre“ mogu da sačekaju sledeću godinu, kada BMW na tržište isporučuje M2 Competition. Ukoliko su glasine tačne, on će koristiti mašinu iz M4, sa snagom spuštenom na 405 konja, što znači da će maksimalna brzina biti još veća. Limitirana verzija će verovatno biti opremljena komponentama od ugljeničnih vlakana, što će dodatno poboljšati performanse.

Ono što je možda najinteresantnije u video klipu je kazaljka rezervoara goriva…

 

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Ovo sa ubrzanjima i kazaljkom za gorivo sam doživeo sa M2 (i ostalim M modelima) na Ascari stazi. Samo što tokom vožnje nemaš kada da gledaš u rezerve benzina. Ali nakon 3 kruga, odnosno 15-ak kilometara, kada staneš i pogledaš, očima ne veruješ. Deo zasluga pripada i malom rezervoaru za gorivo 🙂