1. Home
  2. Sajmovi
  3. Los Angeles Auto Show 2017 – Najava noviteta
Los Angeles Auto Show 2017 – Najava noviteta
0

Los Angeles Auto Show 2017 – Najava noviteta

187
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je skoro već godinu dana od prethodnog spektakla održanog u Los Anđelesu, vreme je za novi. Vrata ovogodišnjeg događaja se otvaraju 1. decembra, pa je momenat da se upoznamo sa modelima koji će premijeru doživeti pod kalifornijskim suncem.

Los Angeles Auto Show je poslednja manifestacija ovog tipa u godini i često donosi nešto različito, u odnosu na prethodne sajamske izložbe. Po obimu izloženih modela, kao ni po značaju, ne može da se meri sa Detroitom, Ženevom ili Frankfurtom (Parizom). Ipak, po pravilu nam donese premijere nekih najzanimljivijih, ali i najvažnijih automobila budućnosti. 

Ni ova godina se po tome neće razlikovati. Da vidimo zajedno šta nas to čeka u gradu anđela.

Aria FXE

Inženjerig kompanija sa sedištem u Kaliforniji – Aria, predstaviće publici visoko performantni konceptni model, najavljen samo jednom fotografijom koja malo toga otkriva. Na slici se može videti da novitet ima fiksirano zadnje krilo, kao i usisnike koji su vidljivi otpozadi. Ovo nas navodi na zaključak da je agregat centralno pozicioniran.

BMW i8 Roadster

Verzija otvorenog krova, modela koji nas je oduševio tokom letnjeg testa BMW i8, više puta je snimljena u prototip izdanju, tokom testiranja. Nije ni čudo što je za mesto premijere izabran sunčani Los Anđeles, koji odgovara nameni ovog sportskog plug-in hibridnog modela. Svojom pojavom, proširiće paletu i8 ponude, par meseci nakon što je publici predstavljena i restilizovana verzija mlađeg brata iz i serije kompanije BMW. Naravno, govorimo o modelu BMW i3, kojeg smo, takođe obradili kroz rubriku Testovi. I o restilizovanoj verziji, tačnije verzijama, možete više da saznate u Prezentacijama.

Genesis G70

Genesis G70 sa pogonom na točkovima zadnje osovine, debitovao je u septembru 2017. godine, a o njemu, detaljno možete da saznate u rubrici Prezentacije. Ipak, njegova svetska premijera će se desiti baš na ovoj smotri. Vrlo brzo će biti dostupan američkim kupcima, a dolazak u Evropu, sledi koju godinu kasnije, verovatno do 2021.

Infiniti QX50

Gle čuda, još jedan SUV model na tržištu. Infinitijev takmac će se suprotstaviti etabliranim modelima poput BMW X3 (kojeg smo upravo testirali – i oduševili se), Mercedes-Benz GLC, Volvo XC60 i Audi Q5. Ovaj Infiniti je predstavljen pre manje od godinu dana u Detroitu, ali u konceptnoj verziji. Evo ga konačno u izdanju u kome će biti ponuđen kupcima.

Jeep Wrangler

Iako smo mogli da se upoznamo sa njim, ranije tokom godine, na prvim procurelim fotografijama, prvi nastup u javnosti će se desiti baš na ovom sajmu. Pored čuvene sposobnosti da se probije po bilo kom terenu, retro izgleda, ponudiće i, do sada, najmanji agregat, ikada instaliran u ovaj model, dvolitarsku jedinicu umesto dosadašnjeg agregata zapremine 2,8 litara.

Range Rover i Range Rover Sport restilizovane verzije

Tretman blagog osveženja doživeli su i Range Rover, kao i Range Rover Sport. Inspirisani svetskim prodajnim hitom, modelom Velar, doživeli su dizajnerske korekcije, ali su predstavljeni i u hibridnoj izvedbi. Ova dva modela su takođe imala dugu pretpremijernu marketnišku kampanju, pa smo mogli da ih vidimo na špijunskim fotografijama i ranije. Ipak, tek sada ćemo moći i da ih dotaknemo i sagledamo uživo.

Lexus RX L

Najveći SUV model koji Lexus ima u ponudi RX, postaće još veći. Na ovom mestu, desiće se premijera verzije sa tri reda sedišta. Biće dostupan pod oznakama 350L i 450hL, odnosno biće pogonjen benzinskim ili hibridnim sklopom. Dolazi kao konkurent strašnim modelima poput Range Rover, Mercedes-Benz GLS, a u utakmicu se krajem sledeće godine uključuje i BMW X7.

Mazda6 redizajn

Prezgodni sedan je došao do sredine tržišnog veka, pa je logičan korak proizvođača predstavljanje restilizovane verzije. Izmene bi trebale da ga učine konkurentnijim u odnosu na rivale iz segmenta. Mazda je već dozvolila da špijnunske fotografije prednjeg dela automobila izađu u javnost, a mi smo ih objavili, po običaju prvi, pre nekoliko dana. U ponudi će se naći i sa agregatom zapremine 2,5 litra.

Mercedes-Benz CLS

Iako su neke svetski poznate redakcije već imale priliku da provozaju pretproizvodnu verziju, ni oni sami nisu imali uvid u konačan izgled noviteta. Biće jedan od dva nova kupe automobila sa četvoro vrata, u Mercedesovoj paleti. Još jedan model iz Mercedesa je pred premijerom, a istog je koncepta: AMG GT.

Porsche 718 Boxster/Cayman GTS

Porsche je obogatio svoju 718 gamu novim performantnim modelom, koji može da ponese titulu perjanice među svim 718 predstavnicima. Posedovaće agregat sa više od 360 konjskih snaga, odnosno za petnaestak više od prethodnika, prevashodno zahvaljujući novom usisnom sistemu i podešavanju turbo kompresora. Dodatno, od verzije Caymana, koju smo nedavno testirali, razlikovaće ga stilske izmene, i naravno oznaka GTS.

Subaru Ascent

Subaru predstavlja novi SUV sa konceptom smeštaja putnika u tri reda. Posedovaće, u dobrom Subaru maniru, bokser agregat sa direktnim ubrizgavanjem. Iako prevashodno namenjen američkom tržištu, izvesno je da će imati plasman i u Velikoj Britaniji.

Toyota FT-AC

Toyota je u javnost pustila prvi tizer konceptnog modela koji će premijeru doživeti na ovoj smotri. Future Toyota Adventure Concept će izgleda biti automobil izveden u SUV stilu.  Ranije tokom godine, na sajmu u Nju Jorku, Toyota je predstavila i FT-4X, o kome smo pisali i kroz vesti, ali i u rubrici Prezentacije.

 

 

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments