1. Home
  2. Life
  3. Psihologija
  4. Ocenjena ravnopravnost tretmana LGBT populacije od strane proizvođača
Ocenjena ravnopravnost tretmana LGBT populacije od strane proizvođača
0

Ocenjena ravnopravnost tretmana LGBT populacije od strane proizvođača

275
0
Podelite sa prijateljima:

Devet proizvođača automobila, sa perfektnim skorom, našlo se na rang listi koja je klasifikovala kompanije prema kriterijumu ravnopravnosti tretmana LGBT populacije, a prema nalazima objavljenim u Korporacijskom indeksu jednakosti za 2018. godinu (Corporate Equality Index 2018). Svrha ove godišnje studije se ogleda u kvantifikovanju i rangiranju jednakosti tretmana manjinskih grupa na radnom mestu, pod kojima se podrazumevaju homoseksualci, biseksualci i transrodne osobe. Studija je objavljena pre par dana od strane najvećeg američkog borca za prava Kampanje za ljudska prava LGBT populacije (Human Rights Campaign).

Kriterijumi za ocenjivanje kompanija po ovom osnovu, uključili su (ne)diskriminatorske politike, davanja zaposlenima, interne trening programe kao i javnu i opštu posvećenost jednakosti u tretmanu LGBT grupe. Organizacija je analizirala čak 947 kompanija, ove godine, a lista onih koji su dobili maksimalne ocene, među proizvođačima automobila, je sledeća:

  • FCA US
  • Ford Motor Co.
  • General Motors
  • Hyundai Motor America
  • Nissan North America Inc.
  • Subaru of America Inc.
  • Tesla Inc.
  • Toyota Motor North America Inc.
  • Volkswagen Group of America

Na ovu listu možemo da dodamo i kompanije koje nisu proizvođači, ali su važan deo automobilske industrije: CarMax Inc., Lear Corp. kao i Uber Technologies Inc.

Proizvođač komponenti Visteon Corp. je zaradio 95 procentnih poena, dok su kompanije Daimler Trucks North America kao i još jedan komponentaš Robert Bosch Corp. zabeležili rezultat od blizu 90%.

„Od samih tehničkih početaka pa do razvoja kompanija do nivoa na kome bi se mogli nazvati proizvođačima automobila, poslodavci zapošljavaju milione ljudi. Zato je izrazito važno da svi ti radnici, ali i kandidati za zaposlenje, imaju potpuno ravnopravan tretman, bez razlike da li pripadaju LGBT grupi, ili ne. Na praktičnom nivou, to znači da u automobilskoj industriji radi ogroman broj osoba različitog seksualnog opredeljenja, pa je stoga važno da budu potpuno uključeni u poslovni i socijalni život. Da bi se to postiglo, multinacionalne kompanije širom sveta, trebalo bi da implementiraju nediskriminatorsku politiku, koja bi se dosledno primenjivala na svakodnevnoj osnovi.“ – izjavio je Čad Grifin, predsednik HRC Fondacije.

„U današnje doba, kada je zakonska regulativa vrlo razvijena i strogo kažnjava zločine počinjene iz mržnje, važno je da i u drugim sferama života doprinesemo potpunoj ravnopravnosti tretmana LGBT komune.“

Rang lista kompanija iz automobilske industrije

Indeks korporativne jednakosti pokazuje kako su ocenjene kompanije po ovom pitanju:

Kompanija Rezultat
FCA US 100
Ford 100
GM 100
Hyundai Motor America 100
Lear 100
Nissan North America 100
Subaru of America 100
Tesla 100
Toyota Motor North America 100
Volkswagen Group of America 100
Visteon 95
Daimler Trucks North America 90
Goodyear Tire & Rubber 90
Robert Bosch 90
Honda North America 85
Bridgestone Americas 65
Group 1 Automotive 35
BorgWarner 30
Dana 30
Navistar 30
Cooper Tire & Rubber 20
Paccar 20
Autoliv 10
AutoNation 10
Penske Automotive 10
Tenneco 10

 

 

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments