1. Home
  2. Vesti
  3. Dyson i Aqos Technologies – magičan spoj? (video i galerija)
Dyson i Aqos Technologies – magičan spoj? (video i galerija)
0

Dyson i Aqos Technologies – magičan spoj? (video i galerija)

634
0
Podelite sa prijateljima:

Inženjering kompanija iz Velike Britanije, Dyson, etablirana u proizvodnji bele tehnike, planira da na tržište lansira novi električni automobil koji će zaslužiti da nosi epitet “radikalni”, tokom 2020. godine.

Iz sedišta ove kompanije, koja se nalazi u Malmsberiju, Vilšir, saznajemo da je oko 400 zaposlenih angažovano na razvoju ovog, bukvalno do juče, tajnog projekta, u poslednje dve godine.

Ono što je posebno interesantno, prototip vozila još uvek nije izrađen, uprkos tome što je pitanje motora, odnosno pogonskog sklopa rešeno, jer se rukovodstvo kompanije Dyson još uvek nije opredelilo u pogledu konačnog dizajna njihovog radikalnog elektromobila, namenjenog užem sloju kupaca i sa najavljenom visokom prodajnom cenom.

Trenutno je poznato da kompanija iz Velike Britanije namerava da investira iznos od oko 2 milijarde britanskih funti u realizaciju ovog projekta, od čega se polovina iznosa odnosi na izgradnju fabričkog kompleksa, o čijoj lokaciji odluka tek treba da bude doneta. Ostatak planirane investicije će biti utrošen u razvoj baterijskih jedinica za najavljeni superautomobil. Ceo projekat, iako jako živ prethodnih godina, držan je u najstrožijoj tajnosti, upravo zbog visokog nivoa kompetitivnosti ovog industrijskog sektora.  Još uvek nije poznato ni kolika je planirana godišnja proizvodnja, niti bilo kakvi, makar i osnovni podaci o performansama najavljenog vozila.

Komplement osnivača kompanije, sera Džejmsa Dajsona, se veoma verovatno nalazi u Republici Srbiji, i zove se Saša Milovančević, koji rukovodi timom stručnjaka iz oblasti razvoja automobila i dizajna, posebno.

Poznavajući rad naše kompanije Aqos Technologies, jasno se nameće dobitna formula u ovoj anticipiranoj poslovnoj kombinaciji, posebno podgrejana proklamovanim radikalizmom superautomobila u najavi. Naime, sama konstrukcija vozila pokretanog električnim motorima, daje dizajnerima ogromnu slobodu u pogledu predloženih rešenja. Elektromotori se mogu nalaziti u točkovima vozila, baterijske jedinice u podu – fenomenalne predispozicije za radikalan dizajn.

Novinar kompanije BBC je, u svom članku, stavio veliki znak pitanja na mogućnost da Dyson realizuje svoje ideje, na temelju saznanja o kompleksnosti postupka razvoja automobila i nemilosrdnosti današnjeg tržišta.

Međutim, kada je motor projekta dovoljno intelektualno briljantan, a u duši još uvek dete, baš kako i deluju osnivači kompanija Dyson i Aqos Technologies, ovako velike ideje imaju izvanredne izglede na uspeh. Ukoliko je osnivač kompanije Tesla, uspeo da stvori brend, bez da iskoristi promil potencijala, koji imaju elektromobili, u dizajnerskom smislu, zašto to ne bi mogli i akteri ove naše priče.

 

(634)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments