1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo – odloženo lansiranje sedana iz E segmenta
Alfa Romeo – odloženo lansiranje sedana iz E segmenta
0

Alfa Romeo – odloženo lansiranje sedana iz E segmenta

473
0
Podelite sa prijateljima:

Po svemu sudeći, dodatno ćemo pričekati na dolazak većeg sedana Alfa Romea. Italijanski proizvođač je pomerio rok perjanice na 2021. godinu, nakon restilizacije Giulije i zajedno sa restilizacijom Stelvija. Kada stigne na asfalt, nova Alfa će „na nišanu“ imati BMW serije 5, Mercedes E klase i Audi A6.

Ipak, iznad čitavog projeka visi jedno „ako“.  Kompanija je očekivala više što se prodaje Giulije na američkom tlu tiče. Samo 916 primeraka je pronašlo nove vlasnike u avgustu, s tim što je od početka godine prodato 5.494 jedinice. Poređenja radi, BMW je samo serije 3 prodao toliko prošlog meseca – 5.379, a u dosadašnjem toku godine 37.170. Naravno, ne bilo realno i fer očekivati da Alfa Romeo odmah dostigne BMW-ove ili Mercedesove prodajne brojke, ali rezultati sigurno zabrinjavaju menadžment.

Ipak, i BMW-ova prodaja serije 3 je pala za 18 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok se X3 popravio za 10 odsto. Trend je uglavnom sličan generalno gledajući, jer kupci sve češće napuštaju sedane i sve više se odlučuju za krosovere.

Logično se nameće da će Alfa Romeo pomno pratiti napredak Stelvija. Sa tržišnim trendom koji favorizuje krosovere, bolji pokazatelj za kompaniju će biti tržišno pozicioniranje ovog modela.

(473)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments