1. Home
  2. Vesti
  3. Kris Bengl nazvao aktuelni BMW-ov dizajn banalnim
Kris Bengl nazvao aktuelni BMW-ov dizajn banalnim
2

Kris Bengl nazvao aktuelni BMW-ov dizajn banalnim

4.21K
2
Podelite sa prijateljima:

Kris Bengl se nije libio da iskritikuje aktuelne smernice BMW-ovog dizajna.

Ukoliko izuzmemo koncepte Z4 i serije 8, dobar deo automobilske javnosti smatra da aktuelni dizajn modela bavarske kompanije nije na nivou prethodnih generacija.

X7 iPerformance i i Vision Dynamics koncepti, predstavljeni u Frankfurtu, nisu na najuspešniji način demostrirali vizuelni aspekt BMW-a, a jedan (poznati) bivši dizajner je osetio potrebu da ih prozove.

Kris Bengl, bivši glavni dizajner „belo-plavih propelera“, bio je kritički nastrojen prema onome što je mogao da vidi na BMW-ovom štandu. On je bio glavni dizajner grupe 17 godina, pre nego što je napustio kompaniju 2009. i formirao Bangle Associates, dizajnersku firmu koja se bavi stilizovanjem svega, od boca za piće pa do enterijera stambenog prostora.

„Štand je predivan, sjajna je količina tehnologije koju prikazuju“, rekao je Bengl u intervjuu. „Međutim, kao dizajner, ja sam navikao na originalnost, svežinu i promenu. Ovo će se pretvoriti u kritiku a zaista ne bih želeo da to bude tako objavljeno, ali koliko god se trudio, ne mogu da vidim novu ideju.“

Međutim, Benglove kritike nisu bile upućene samom BMW-u. Šezdesetogodišnji dizajner je nastavio, sugerišući da veliki proizvođači generalno „glancaju ono što publika već zna i ubeđuju svakoga da je to novo“, kao i da „mladi dizajneri ne znaju sopstvenu istoriju“.

Bengl, koji sada radi za Samsung, nacrtao je kreacije poput BMW Gina koncepta i inspirisao sve od serije 1 do X6 tokom svog vremena provedenog u bavarskoj kompaniji.

Ipak, BMW ne samo što prima kritike, već ih i daje. Viši potpredsednik za Aziju i Južnu Afriku, Hendrik fon Kunhajm, rekao je da je nova X klasa „grozna“, čak sugerišući da bi BMW mogao da napravi bolji kamionet.

Izvor: ANE

(4209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Matić

Živeo JA!!! Živeo Bangl takođe!!!!!!!!1 Hvala ti Kris za ovo, hvala ti. Dokazao si da sam bio u pravu, sve vreme sam u pravu. Ako direktor BMW-a kaže da je Karim Habibi učinio da BMW izgubi prepoznatljivost, a fanovi i fančići tvrde suprotno, kao i uredništvo i ovog do juče obećavajućeg sajta, onda nešto sa njima nije čisto s mozgom. Činjenicama moramo da pogledamo u oči. BMW je dizajnerski puko. A sada neka urednici sajta krenu sa jajima i paradajzom, ja sam svoj talenat za ukus i svoje tvrdnje dokazao. A ko voli BMW neka vala veruje u šta hoće.… Pročitaj više »

Neko iz mase

Nestalo jaja a paradajz otisao u salatu.
Niste u pravu ni ti ni Kris .
Sta je onda VW dizajnerski a Audi da ne spominjem.
Jednostavno niste u pravu ali ne brini, doci ce i tvojih pet minuta.