1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ferrarijev bolid sada u mat crvenom izdanju
Ferrarijev bolid sada u mat crvenom izdanju
0

Ferrarijev bolid sada u mat crvenom izdanju

573
0
Podelite sa prijateljima:

Većina ljubitelja Formule 1 čekala je ovaj dan s velikim nestrpljenjem. Ekipa Ferrarija je danas u Maranelu predstavila svog novog ljubimca – SF19, kojim će Šarl Leklerk i Sebastijan Fetel pokušati da prekinu post od 11, odnosno 12 godina bez titula.

Na promociji novog bolida, prisustvovali su pored Fetela, Leklerka i Matije Binota (novog tehničkog direktora ekipe), i Pjero Ferari, veliki broj inženjera i članova tima, ali i određen broj fanova, koji su imali pozivnice za ovu ceremoniju. Publici se prvo obratio Binoto, a nakon predstavljanja novog bolida, isto su učinili Fetel i Leklerk. Oba vozača su bila vrlo uzbuđena i nisu mogla da sakriju oduševljenje. Svi su složni u jednom, a to je da je najzad stigao čas da ekipa Ferrarija dođe do titule šampiona.

Što se tiče dizajna samog bolida, prvo što se primećuje je da se Ferrari odlučio za drugačiji pristup kada je u pitanju prednje krilo. Za razliku od svojih konkurenata, kojima se prednja krilca šire od sredine ka krajevima, prednje krilo kod Ferrarija kreće široko sa sredine pa se sužava ka krajevima. Sličan koncept, samo dosta ekstremniji, koristila je i ekipa Alfe Romeo, koja nije još zvanično promovisala bolid, ali su juče osvanule slike na internetu novog automobila na stazi.

Ferrari je takođe nastavio da posvećuje dosta pažnje na usisnike za vazduh, koji se nalaze na bokovima bolida. Kao i prošle godine, prednji kraj je vidljivo niži od prednjeg. Ovu filozofiju je Ferrari preuzeo od ekipe Red Bulla, koja je prva primenila ovakav koncept dizajna bolida. Ipak, najprepoznatljivija promena jeste to što se ekipa ove godine odlučila za mat crvenu boju, koja novom bolidu daje dodatnu draž.

Prve naznake koliko je Ferrari napredovao i da li je opet u situaciji da se suprotstavi ili čak pobedi Mercedes, videćemo već u ponedeljak 18. februara 2019. godine. kada kreću predsezonska testiranja u Barseloni.

AutoRepublika

(573)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments