1. Home
  2. Zelene strane
  3. Volkswagen će prodavati e-Golf sa kineskim baterijama u Kini
Volkswagen će prodavati e-Golf sa kineskim baterijama u Kini
0

Volkswagen će prodavati e-Golf sa kineskim baterijama u Kini

134
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen navodno planira da uvede električni Golf na kinesko tržište. Ipak, pre nego što se to desi, kompanija treba da pripremi lokalnu proizvodnju i prebaci se na kineskog snabdevača baterijama da bi smanjila troškove i uživala u beneficijama subvencija koje pružaju u tom slučaju kineske vlasti.

e-Golf se trenutno proizvodi u Volfsburgu. Izvoz u Kinu bi bio prilično skup, uzimajući dodatno u obzir i kineske takse na uvoznu robu i troškove transporta.

Standardni Golf se već sklapa u Kini, u okviru FAW-Volkswagen zajedničkog poduhvata.

Ipak, da bi proizvodio električnu varijantu, nemački gigant treba da se okrene kompaniji Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL).

Sa prodajom od nekih 4 miliona automobila u Kini, Volkswagenu je potrebno da ostvari kvotu od nekih 320.000 nultih emisionih kredita (zahtev od 8 odsto) u 2018. Ipak, električni automobili (sa autonomijom od 350 kilometara dobijaju pet puta više kredita, tako da minimum iznosi 64.000, ukoliko VW uskladi specifikacije.

e-Golf sa baterijom od 35,8 kWh je rangiran sa 300 kilometara autonomije po NEDC ciklusu.

Obim ponude elektrifikovanih automobila će igrati glavnu ulogu, i to počev već od sledeće godine, kada zakonska regulativa stupi na snagu. Po novim zahtevima, krediti će biti određeni za svaki „plug-in“ hibrid ili električni auotmobil koji se prodaje unuta „nulte emisione“ grupe. Ta vozila će se dalje računati u okviru prodajnih ciljeva koje Kina naziva „vozila nove energije“ (NEVs). Ti ciljevi su 8 odsto za 2018., 10 odsto za 2019. i 12 odsto za 2020.

Ukoliko proizvođač proda miliona vozila u Kini, primera radi, pod kreditnim sistemom, moraće da ostvari 80.000, što je 16.000 električnih vozila na baterije sa minimalnom autonomijom od 350 kilometara, pošto se ona računaju petostruko, ili 40.000 „plug-in“ hibrida. Naravno, svaki miks se računa.

 

 

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments