1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. McLaren već odlučio da raskine s Hondom
McLaren već odlučio da raskine s Hondom
0

McLaren već odlučio da raskine s Hondom

126
0
Podelite sa prijateljima:

McLarenovo rukovodstvo je već donelo odluku da se raziđe sa Hondom na kraju sezone.

Naime, bivši tehnički šef Toyote, Majk Gaskojn, smatra da je to očito iz načina na koji McLaren govori o Hondi. Zak Braun je opisao japanskog proizvođača kao „izgubljenog“, dok je šef tima, Erik Bulije, osudio izdanje u Kanadi kao „apsolutno neprihvatljivo“, što je signal da je u toku kreiranje brakorazvodnog ugovora.

„Retorika je postala prilično kritična poslednjih par trka i to zvuči kao da je odluka već donesena, samo se razmišlja kako to izneti javno“, rekao je Gaskojn.

Po nedavnim izveštajima, McLaren je imao razgovore sa Mercedesom na VN Kanade, u vezi sa snabdevanjem motorima, tri godine nakon razilaska, a razlog je upravo bio ponovno ujedinjenje sa Hondom.

I tehnički analitičar, Krejg Skarborou smatra da je povratak Mercedesu potpuno logična stvar. „Mercedes je očigledan izbor“, rekao je on. „Bez dileme, to je najbolji motor. Oni su veoma korektni sa svojim klijentima a i politički bi se to lepo uklopilo. Druge opcije? Ne vidim McLaren-Ferrari i McLaren Renault kao mogućnosti. Ili će to biti Mercedes ili će nastaviti da se muče sa Hondom.

Prebacivanje sa Honde na Mercedes je manji iskorak nego što bi to bilo sa Ferrarijem ili Renaultom, koji interno imaju dosta drugačiju postavku motora.“

 

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments