1. Home
  2. Video
  3. Mercedes-Benz GLE – nemačko viđenje Range Rovera
Mercedes-Benz GLE – nemačko viđenje Range Rovera
0

Mercedes-Benz GLE – nemačko viđenje Range Rovera

150
0
Podelite sa prijateljima:

Prototip sledeće generacije Mercedes-Benz GLE klase je snimljen u Štutgartu. Kako se aktuelni model bliži kraju svog životnog veka, tako na površinu isplivava sve više dizajnerskih detalja njegovog naslednika.

Svetlosne grupe, sa obe strane vozila, dizajnerski su mnogo bliskije ostalim modelima Mercedesove game koji ne pripadaju SUV segment, i mogu da se uporede sa onim na Mercedes-AMG GT i nasledniku CLS-a. S obzirom na to da je jedan od najskupljih modela u ponudi, očekujemo tehnološke novotarije poput onih u kojima prednji farovi projektuju na drum ispred vozača upozoravajuće ili druge korisne informacije. Ostaje nam da sačekamo i vidimo dotičnu tehnologiju.

Rešetka hladanjaka će po obliku, odnosno svojim dvostrukim konkavnim linijama, mnogo više podsećati na Infiniti modele, nego na aktuelni GLE.

Profil vozila će imati uspravniji izgled, a odnos između visine karoserije i visine kabine (staklene površine sa stubovima), je sličan onom koji viđamo u Range Rover gami. Primetna je samo jedna karakterna linija sa boka, što ga razlikuje od aktuelnog GLC-a, koji ima dve, i predvodnik je novog dizajnerskog SUV pravca iz Štutgarta.
Velike promene su očekivane i ispod haube. Postavljen na Modular High Architecture platformi, novi GLE će imati celu paletu novih agregata.

Redni šestocilindarski turbo motori će svakako biti u ponudi (poput onih u BMW X5). Po ugledu na novu G klasu, GLE će usvojiti system elektrike koji funkcioniše na 48 V, i  koji podržava  meke hibridne postavke sa regeneracijom energije prilikom kočenja i optimizacijom utroška iste.

Najmanje jedan plug-in hybrid će se naći u ponudi, ali su dva ipak verovatnija, posebno znajući za Audi Q7 e-tron. Kasnije u odnosu na predstavljanje, AMG verzije će stići na tržište sa agregatima V8 od 4,0 litra podržanim i twin-turbo tehnologijom preuzetom iz modela E63, i snagom od preko 600 konja. Očekivan je pogon na sve točkove i ubrzanje do stotke od oko 4 sekunde.

 

(150)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments