1. Home
  2. Video
  3. Najnoviji renderi budućeg BMW-a serije 8 (video)
Najnoviji renderi budućeg BMW-a serije 8 (video)
0

Najnoviji renderi budućeg BMW-a serije 8 (video)

300
0
Podelite sa prijateljima:

U petak nas čeka skidanje vela sa koncepta, a do tada možemo da uživamo u viđenju umetnika, Jana Pajzerta.

Nakon desetogodišnje proizvodnje i serije od oko 31.000 jedinica, 1999. godine je (privremeno) ugašena serija 8. BMW je odlučio da svoj kultni model u novom ruhu vrati na puteve, nakon dugog niza godina glasina i spekulacija. Lansiranje novog modela je zakazano za 2018., ali ono što nas čeka u petak je predstavljanje koncepta bliskog serijskom modelu.

Koristeći kao osnovu „tizer“ slike, objavljene pre par nedelja, kao i nedavne špijunske fotografije, talentovani Jan Pajzert je odlučio da nas „časti premijerom pre premijere“.

Uskrsnuće serije 8 bi moglo da označi i povratak serije 8 kao minhenske perjanice, a inspiracija, što se stajlinga tiče, mogla bi da bude pronađena u atraktivnom Gran Lusso konceptu, prikazanom pre četiri godine na Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Upravo tu će i novi koncept imati svoj debi, tako da bi to mogao da bude signal povezanosti između dva izložbena modela, posebno iz razloga što „tizer“ poseduje sličnu siluetu.

Majstor „fotošopa“ je takođe predstavio i svoje viđenje potencijalnog M8, što bi zapravo i moglo da se desi nešto kasnije, s obzirom da su Bavarci zaštitili sve od M1 CS do M8 CS.

Originalna serija 8 je dobila kompletan M tretman, s tim što je kreiran M8 prototip, ali su planovi ugašeni jer je BMW smatrao da neće doći do komercijalnog uspeha, odnosno da nema dovoljno široko tržište za takav projekat. Vremena su se u tom smislu promenila, tako da bi M8 mogao da ugleda svetlost dana.

Pored kupea i potencijalnog M modela, serija 8 će navodno uključiti Gran Coupe i kabriolet primerke, koji će stići nešto kasnije.

 

 

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments