1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW M5 sa M xDrive pogonskim sistemom
Novi BMW M5 sa M xDrive pogonskim sistemom
0

Novi BMW M5 sa M xDrive pogonskim sistemom

173
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je lansirao detalje u vezi sa novim M xDrive sistemom pred debitovanje M5.

Novi BMW M5 još uvek nije spreman za javnost, ali oficijelne fotografije kamufliranog prototipa sugerišu da se bližimo premijeri, koja će po svemu sudeći biti u Frankfurtu. Veliku novost čini sistem pod imenom „M xDrive“, tehnologija koja M5 omogućava da se putem prekidača prebacuje sa integralnog na pogon na zadnje točkove i obratno.

Kada M5 startuje, standardno koristi pogon na sve točkove, mada BMW naglašava da je naglasak na zadnjoj osovini. Prebacivanje na M Dynamic Mode pogon pretvara u nešto što BMW naziva „4WD Sport“, koji dodatno pojačava isporuku snage na zadnje točkove. Na kraju, potpuno isključivanje DSC-a, vozaču dozvoljava da bira 4WD, 4WD Sport ili 2WD, kada se snaga šalje isključivo na zadnje točkove. Zvuči poznato? Sličnu tehnologiju je Mercedes-Benz primenio na novom AMG E63.

BMW kaže da će novi M5 koristiti 4,4-litarski V8 biturbo iz M550i xDrive, ali sa više snage. Tačne brojke kada su performanse u pitanju još uvek nisu dostupne, ali se očekuje 600 konja, 700 Nm, i sprint do stotke za 3,5 sekunde.

Naravno, motor će raspolagati s više snage nego odlazeći model, a biće uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom, kao i M550i.

 

(173)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments