1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena Toyota Corolla sedan (2019.)
Predstavljena Toyota Corolla sedan (2019.)
4

Predstavljena Toyota Corolla sedan (2019.)

5.40K
4
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko časova je svetskoj publici predstavljena verzija kompaktnog sedana Toyota Corolla, koji će se pridružiti gami sačinjenoj od hedžbek i karavan verzije. Novitet dakle predstavlja prinovu u paleti dvanaeste generacije Corolle, a sa prodajom na evropskom tržištu, japanski proizvođač će započeti u prvom kvartalu naredne godine.

Kako navodi japanski proizvođač, limuzina će predstavljati prestižniju verziju u gami Corolle, što je vidljivo već na prvi pogled. Prednji deo limuzine je potpuno nov: prednje svetlosne grupe su manje, rešetka hladnjaka je elegantnija, a prednji usisnici vazduha su nešto manje agresivni.

Duga, snažna karakterna linija se proteže celim bokom sedana, naglašavajuću odlične proporcije vozila. Na zadnjem delu ove verzije Corolle, branik i svetlosne grupe krasi potpuno novi dizajn, takođe.

Iz perspektive vozača, limuzina izgleda potpuno identično onome što je već viđeno u Corolli hedžbek i karavan. To podrazumeva opciju bežične dopune mobilnog telefona, osmonični ekran osetljiv na dodir, multimedijalni sistem koji koristi monitor dijagonale sedam inča, prikaz bitnih informacija na vetrobranskom staklu, takođe.

Međuosovinski razmak limuzine je identičan onom koji nudi karavan, što će reći da iznosi 2.700 milimetara, odnosno za 61milimetar više nego što karakteriše hedžbek verziju. Različite cifre koje se odnose na informaciju o rastojanju između dve osovine, moguće su zahvaljujući tome što sve tri verzije Corolle počivaju na modularnoj platformi koju Toyota naziva skraćeno TNGA (Toyota New Global Architecture).

Japanci dalje navode da novajlija poseduje sofisticirano mltilink oslanjanje na zadnjoj osovini, kao i centar gravitacije koji je smešten veoma blizu asfaltu, to jest putnoj podlozi. To bi trebalo da garantuje odlične rezultate na polju vozne dinamike.

Očekuje se da na evropskom tržištu, nova japanska limuzina koristi jednu do dve opcije pogonskog sklopa. Radi se o takozvanom lakom hibridu koji uključuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem zapremine 1,8 litara. To znači da ovakav pogonski sklop isporučuje više od 120 konjskih snaga, baš kao i na analognim verzijama modela Prius i C-HR, uz emisiju ugljen dioksida od samo 98 grama po kilometru, u skladu sa strogim WLTP standardima.

Druga verzija koja će se verovatno naći i na tržištima Balkana, jeste konvencionalna, uz primenu poznatog 1,6-litarskog benzinskog motora.

AutoRepublika

(5402)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepa je. Wb 2.700 mm. Isto koliko i poslednji avensis. Ali, i aktuelna corolla.

Ercegovac

Имао сам прилику да возим више аутомобила чији је међуосовински размак тих 270 цм.
Невјероватно како код појединих аутомобила то ама баш не значи да је простран,
Тојота није једна од таквих.

Ercegovac

Као што и А4 јесте један од таквих аутомобила гдје се запиташ гдје нестаде унутрашњи простор.

Као да ти неко каже : имам пентхаус од 150квадрата (али на два и по ниова)

darkop@ns

Да ли је предњи део, тј. светлосна група иста на лимузини као на хечбеку. Према предзадњој фотографији (само предњег дела) не би се рекло, док према свим осталим фотографијама изгледа да постоји разлика!?