1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. Tesla se sprema za fabriku u Kini
Tesla se sprema za fabriku u Kini
0

Tesla se sprema za fabriku u Kini

227
0
Podelite sa prijateljima:

Američka kompanija Tesla kupila je zemljište u Kini za izgradnju svoje fabrike u ovoj zemlji. Plan je da pogon bude gotov za dve godine. 

Cilje Tesle je da fabrika u Kini godišnje proizvodi oko pola miliona vozila. Na kineskoj društvenoj mreži QQ pojavili su se navodi da je američka marka platila zemljšte površini 860.000 kvadratnih metara u regionu Šangaja blizu 200 miliona dolara.

Rukovodstvo Tesle navodi da je otvaranje fabrike u Kini veoma bitan strateški potez i da očekuju da ovaj pogon snabdeva automobilima veći deo azijskog tržišta. Pored toga, Amerikanci su najavili da će im nakon otvaranja ovog postrojenja biti potrebno dve do tri godine da podignu proizvodnju na najviši nivo, odnosno da dostignu planiranih pola miliona automobila na godišnjem nivou.

U međuvremenu, Kina je znatno popustila sa svojim stavom da strani proizvođači automobila u njihovoj zemlji moraju stupiti u zajednički poduhvat sa nekim od domaćih kompanija kako bi u Kini proizvodili vozila. Kinezi su posebno olakšali proizvodnju električnih automobila, s obzirom da je to segment u kojem vide priliku da postanu globalni lideri.

Teslina fabrika u Kini biće prvi pogon ovog proizvođača van SAD.

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments