1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Analiza: Zašto Audi baš sada odjavljuje SUS motore?
Analiza: Zašto Audi baš sada odjavljuje SUS motore?
3

Analiza: Zašto Audi baš sada odjavljuje SUS motore?

3.38K
3
Podelite sa prijateljima:

Napredak kroz elektriku

Audi će biti prvi nemački proizvođač koji će prekinuti s praksom predstavljanja novih modela pokretanih motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva, počev od  2026. godine, na koji način počinje intenzivno fazno gašenje ponude dva klasika automobilske industrije: benzinaca i dizela. Na koji način će ovo promenuti premijum marku koja posluje u sastavu Volkswagena?

Motori s unutrašnjim sagorevenjem i dalje imaju pred sobom pet godina, pre nego što im otikuca poslednji čas, barem što se tiče Audija, i barem što se tiče promocije novih modela pokretanih istim. Od 2026, brend s četiri prstena prestaje s ponudom benzinaca i dizela, pa čak i hibrida. Prema napisima koji su preplavili globalnu mrežu pre par dana, poslednja premijera novog Audija koji pod haubom krije bilo koju verziju SUS motora će biti upriličena te godine koju pominjasmo već nekoliko puta, i to će biti neki od modela s povišenom pozicijom sedenja. Takav takmac i serije Q će se nuditi do početnih godina naredne decenije.

Audi na ovaj način postaje prvi germanski proizvođač koji najaktivnije najavljuje kraj motora s unutrašnjim sagorevanjem. Ali, zašto se od svih kompanija na ovom svetu, baš Audi odlučio na ovaj korak? Naposletku, to je marka koja je čuvena po robusnim petocilindarskim motorima, moćnim primercima iz RS odeljenja, i prvi šampion LeMansa u kategoriji dizel vozila.

(3380)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Strašno koliko će automobili postati bezdušni, kao mobilni telefoni. Baciš ga nakon par godina, i nije te ni briga.
Koliko god kukali na trenutne modele, oni su ipak zadržali delić duše. Bar ovi normalni.

Rikošet

Automobilska industrija se transformiše pred našim očima i ne pita nas dopada li nam se to ili ne?

BojanNeki

Prevozno sredstvo je postalo bezdušno kada smo prešli sa konja u automobil.
I niko ni tada nije bio pitan da li mu se to dopada ili ne.