1. Home
  2. Vesti
  3. I Audi se nameračio na Teslu
I Audi se nameračio na Teslu
0

I Audi se nameračio na Teslu

205
0
Podelite sa prijateljima:

Audi najavljuje da će nadolazeći električni sedan performansama nadmašiti Teslinog aduta Model S P100D. 

U nemačkoj kompaniji tvrde da će autonomija modela E-tron GT iznositi oko 400 kilometara, ali da će ovaj automobil biti usmeren ka što boljim performansama. Stručni mediji navode da je Audi kao reper u klasi postavio Model S i to u P100D varijanti koji do „stotke“ stiže za 4,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 250 km/h.

Nemačka marka želi da njen sedan ponudi znatno bolje performanse od pomenutih i na tome je postavljen akcenat.

Audi namerava da konceptualnu varijantu modela E-tron GT predstavi narednog meseca na Salonu automobila u Los Anđelesu. Ako je suditi po onome što smo imali priliku da vidimo sa električnim SUV-om ove kuće, konceptualni model neće se znatno razlikovati od onog namenjenom za serijsku proizvodnju.

E-tron GT biće postavljen na platformu J1, isto kao i Porsche Taycan. Audi tvrdi će E-tron GT biti prvi elekrični automobil ove marke koji će moći da se puni na superpunjaču od 350 kW. U prevodu, priključen na ovakav tip punjača, ovaj model moći će da napuni bateriju do 80% za svega 12 minuta!

Nemci su saopštili da će pomenuti automobil sklapati u fabrici Neckarsulm u Nemačkoj.

 

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments