1. Home
  2. Vesti
  3. Citroenova šefica naglašava ulogu žena u industriji
Citroenova šefica naglašava ulogu žena u industriji
3

Citroenova šefica naglašava ulogu žena u industriji

237
3
Podelite sa prijateljima:

Izvršna direktorka Citroena je, tokom Salona automobila u Parizu, razgovarala sa novinarima britanske kuće BBC. Tema je naravno bila u okvirima automobilske industrije a diskusija je otišla u smeru razmatranja učešća i značaja žena u profilisanju, kako sektora, tako i budućih automobila.

Linda Džekson je rekla da Citroen izučava potrebe žene i njihove poglede na automobil.

“Volim da vozim i sviđaju mi se dobre mašine, ali prva stvar koju želim da uradim kada uđem u automobi jeste da nađem prikladno mesto gde bi spustila svoju torbu, a potom i da vidim gde ću sa decom u vozilu”.

Ona je još izrazila želju da pripadnice nežnijeg pola uzmu aktivniju ulogu u automobilskoj industriji. Džeksonova je prvi izvršni direktor francuske marke u istoriji, koji je ženskog pola. Izjavila je da se njeni pogledi na automobil verovatno razlikuju od načina na koji njene kolege to čine:

“Oni samo uđu u automobil i obave test vožnju. Ushićenje izražavaju rečima: “odličan motor, fenomanalan doživljaj”.

Međutim, Džeksonova navodi da nju zanima mnogo više od same vožnje, i da je zainteresovana da joj “automobil ponudi i visok nivo funkcionalnosti i obezbedi osećaj bezbednosti”.

“To mi je znatno važnije, i baš zato trebamo da imamo više aktivnih žena u našoj industriji. Da budemo potpuno iskreni, puno vremena provodimo u našim vozilima … Zašto se žene ne bi aktivnije uključile u procese donošenja odluka o automobilima?”

Francuski proizvođač organizuje brojne forume namenjene damama, sa krajnjim ciljem da ih animira i zainteresuje, s obzirom na to da žene čine i polovinu kupaca nekih modela. Citroenu je važno da i pripadnice lepšeg pola daju svoj sud o dizajnu, takođe.

U toku je evolucija koju karakteriše tradicionalni fokus automobilske industrije orijentisan isključivo ka muškarcima.

“Toliko puno interesantnih stvari se događa u današnjoj automobilskoj industriji. Marketing, inženjering, dizajn… Sve su to područja gde se zapažaju promene. U postupku digitalizacije takođe dolazi do novih mogućnosti koje treba da iskoristimo,” rekla je ona.

Izvršna direktorka Citroena se lično pobrinula da na pariskom štandu proizvođača vlada polna ravnopravnost.

“Uporna sam žena, a na moje insistiranje, struktura “hostesa” na našoj postavci je potpuno ravnopravna. To smatram odista važnim,” dodala je.

Njena je želja da izložbeno prodajni saloni francuske marke budu radno mesto za jednak broj prodajnih savetnika oba pola.

Džeksonova je dodatno naglasila i neizvesnosti uslovljene Bregzitom, a ni trend elektrifikacije nije mogao ostati nepomenut.

“Veoma je uzbudljivo danas biti u automobilskoj industriji. Veće promene će se desiti u narednih deset godina, nego što su one koje su se dogodile u poslednje dve decenije,” završila je Džeksonova.

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sa jedne strane, ima smisla ovo što gospa priča, ali … sa druge … Sinoć da se parkiram, lagano idem, otvoren mi prozor, pita me supruga „Šta se tako čuje i lupa?“ Rekoh: „Pa što i uvek. Motor. Dizel je… On se uvek tako čuje, ali se ne čuje kada je prozor zatvoren“. „Dizel? Pa, znaš li ti koliko ti motori zagadjuju? Slušala sam ovih dana na TV da oni baš seju smrt …“ Zanemeh … Eto, vozim(o) dizele preko decenije. Samo što informacija o vrsti motora do nje do sinoć kao da nije ni stigla… Poštujem je. Cenim. Ali,… Pročitaj više »

Japanautofan

Pitam se samo zbog koga su stavili ogledalce u suvozacev stitnik za sunce ?
Nista,nista…..samo interesantno pitanje ?

Mad Max

Rodna ravnopravnost. Potpredsednici vlade je zasmetalo, što je ona „mala“, a on „veliki“…….
Nemam dalje komentar