1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Skup automobila u organizaciji Mercedes kluba Montenegro (GALERIJA)
Skup automobila u organizaciji Mercedes kluba Montenegro (GALERIJA)

Skup automobila u organizaciji Mercedes kluba Montenegro (GALERIJA)

1.14K
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo posjetili okupljanje ljubitelja i vlasnika vozila sa trokrakom zvijezdom na haubi, i to u Podgorici. Događaj je organizovao Mercedes klub Montenegro. Skup se održao na predivnom Eko Resortu Plavnica, a posjetioci su mogli vidjeti mnoštvo modela. Najstariji izloženi model je bio W123, dok je najnoviji predstavnik bio prvi Mercedesov pikap kamionet X klasa. Kao podrška, došlo je i par vozila iz flote Mercedes kluba Srbije.

 

Kako bi se razbila monotonija limuzina, kupea i hedžbek modela, skup je posjetio i kamion Actros generacije MP3, sa poprilično rijetkim V8 motorom i 612 ks, što ga ujedno čini i najsnažnijim vozilom na izložbi.

Iako je iznad pomenuti Actros uzeo nagradu za najveći i najsnažniji motor, nagrada za najviše cilindara je “otišla u ruke” legendarnom kupeu generacije W140, sa šestolitarskim V12 agregatom.

Najveća gužva se stvorila kada je, nakon malog kašnjenja, došao još jedan legendarni kupe, generacije W126, 560SEC. Riječ je o jednom od posjetilaca iz Srbije. Razlog ove gužve je vjerovatno prelijepa crvena boja, u kombinaciji sa sivim enterijerom i nevjerovatnom količinom opreme, mada je isto tako nemoguće zanemariti i zvuk ovog V8 agregata.

Nije zahvalno izabrati “najbolji” automobil sa skupa, jer je svaki posebno imao svoju draž, podjednaku ljubav svojih vlasnika i posebne detalje. Ali ono što možemo reći jeste da su druženje, razmjena ličnih iskustva, savjeta i mnoštvo prelijepih automobila, ovaj skup učinili mnogo lijepim.

Tekst: Enes Eki Alković

Fotografije: Vladimir Pavićević, Dejan Aranđelović

(1140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments