1. Home
  2. Sajmovi
  3. Salon automobila u Detroitu ostaje i bez marke Audi
Salon automobila u Detroitu ostaje i bez marke Audi
0

Salon automobila u Detroitu ostaje i bez marke Audi

155
0
Podelite sa prijateljima:

Juče je i treći nemački luksuzni brend, Audi obelodanio da neće učestvovati na narednom Salonu automobila u Detroitu (NAIAS).

U izjavi dostavljenoj medijima, Audi navodi da je „marka imala dugu i uspešnu tradiciju izlaganja na Salonu automobila u Detroitu, kao i da je upravo na tom mestu, premijere doživelo bezbroj modela kompanije, u kojima kupci i danas uživaju. Što se tiče 2019. godine, odlučili smo da ne uzmemo učešća na događaju. Nastavićemo da vršimo procene u pogledu toga na kojim sajamskim manifestacijama ćemo učestvovati, slučaj po slučaj, a odluke ćemo donositi u skladu sa planom lansiranja automobila, i u skladu sa renomeom koji taj izložbeni događaj poseduje u očima medija i kupaca.“

BMW i Mercedes-Benz su još ranije obavestili organizatora i celokupnu javnost da neće biti deo narednog NAIAS salona. Njihove odluke su u velikoj meri uslovljene pritiskom sve zapaženijeg Sajma potrošačke elektronike, koji se održava u Las Vegasu. Zahvaljujući sve većem ugledu i interesovanju publike za događaj u Las Vegasu, proizvođači automobila su doživeli značajnije efekte od prisustva na tom sajmu, u odnosu na detroitsku manifestaciju.

Zabrinjavajući trend okretanja leđa sajamskim događajima

Odluka marke Audi je samo poslednja u nizu i predstavlja deo globalnog trenda u kome proizvođači sa sve manje simpatija gledaju na sajmove automobila, na kojima izlažu svoje modele pored konkurentskih i na kojima moraju da ulože značajnu energiju kako bi privukli više pažnje publike i medija za svoje važne promocije.

Ako uzmemo za primer samo NAIAS, možemo da konstatujemo da su sledeće marke odustale od učešća, tokom prethodnih godina: Mazda, Mini, Volvo, Porsche, Mitsubishi, Jaguar i Land Rover. Kao razlog za odustajanje, oni su navodili visoke troškove prisustva, kao i preraspodelu sredstava raspoloživih za marketinške aktivnosti.

Portparol Asocijacije prodavaca automobila Detroita, koja je organizator Salona automobila u Detroitu, objavio je da postoje planovi, koji su u poodmakloj fazi realizacije, a kojo bi trebale da unesu “revolucionarne promene” i sledstveno obezbede izlagačima „svetsku pozornicu za prezentaciju svojih dostignuća uz prihvatljiv, umeren nivo rashoda”, kako to već “samo Detroit“ može da ponudi.

„Tokom sastanaka koji su se odigrali širom sveta, između nas i učesnika, razgovarali smo o brojnim važnim proizvodima i detaljima iz industrije o kojima će se više čuti tokom NAIAS 2019. godine,“ rekao je on.

Detroit ostaje važan za VW grupu

Audi, koji je deo Volkswagen grupe, dugo je bio značajan deo detroitskog događaja, posebno nakon rasta prodaje marke na američkom tržištu, koji se desio prethodne decenije. Audi je izabrao baš Detroit, 2017. godine, za premijerno prikazivanje svog, tada konceptnog, modela Q8, a koga u serijskoj verziji očekujemo u kasnijem delu ove godine.

Portparol Volkswagena je izjavio da je NAIAS i dalje u kalendaru nastupa marke.

Džeri Vard, portparol marke Audi za Ameriku, kaže da će kompanija nastupiti na Salonu automobila u Los Anđelesu. Nakon 2018. godine, odluka o učešću na nekom od najvećih salona koji se održavaju u SAD, biće donošena pojedinačno, od slučaja do slučaja.

O svojoj odluci da otkaže učešće na Salonu automobila u Detroitu, portparol je obavestio lokalne dilere tokom jučerašnjeg popodneva.

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments