1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvodnja benzinskog BMW-a serije 7 stopirana na godinu dana
Proizvodnja benzinskog BMW-a serije 7 stopirana na godinu dana
0

Proizvodnja benzinskog BMW-a serije 7 stopirana na godinu dana

643
0
Podelite sa prijateljima:

Nova testiranja u WLTP ciklusu, zahtevaju značajanu modifikaciju izduvnog sistema BMW-ove perjanice. Ne, ne radi se o dizel jedinicama…

Novi zahtevi koji su stavljeni pred proizvođače automobila u Evropi, za posledicu imaju ukidanje proizvodnje serije 7 čitavih godinu dana. Ono što je interesantno je da to utiče samo na benzinske modele, što je pomalo ironično s obzirom na aktuelni „lov na dizel veštice“.

Razlog stopiranja proizvodnje leži u novim zahtevima koje nalaže „Worldwide Light Vehicle Test Procedure“ ciklus, poznatiji kao WLTP. Uvedena 2017. godine, ova nova forma testiranja na izduvne gasove donosi mnogo realniji uvid u stvarnu potrošnju vozila u odnosu na NEDC („New European Driving Cycle), koji je više teoretske prirode. WLTP ispituje emisiju izduvnih gasova pod brojnim uslovima realnog saobraćaja, uključujući ubrzanje, kočenje i različite brzine kretanja.

Da bi serija 7 bila u skladu sa dotičnim standardima, potreban joj je složeni Otto Particulate Filter (OPF), a njegovo implementiranje ne podrazumeva jednostavnu instalaciju. Isti problem je razlog zašto će aktuelni BMW M3 završiti svoju karijeru ranije. Naime, performantni sedan će prestati da se proizvodi u avgustu ove godine, dok će novi model stići tek 2020.

Kao što je prethodno spomenuto, dizel ponuda serije 7 će nastaviti nesmetano da se obavlja, jer su „naftaši“ u skladu sa strogim ekološkim standardima.

 

(643)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments