1. Home
  2. Vesti
  3. BMW sprema električnu ofanzivu
BMW sprema električnu ofanzivu
0

BMW sprema električnu ofanzivu

186
0
Podelite sa prijateljima:

Nema sumnje, Bavarci su premium brend koji je je najdublje zagazio u sferu električnih automobila.

BMW je pripremio zajedničku platformu za elektrifikovane automobile i veruje da će isti činiti četvrtinu prodaje tog brenda do 2025. godine. Između ostalog, u planu je elektrifikacija regularnih modela, kao što je recimo Serija 3, ali i stvaranje potpuno nove linije električnih vozila.

Ambiciozni plan BMW-a je sledeći: do 2025. godine dostaviti 12 potpuno električnih modela i 13 novih, hibrodnih vozila! Aktuelni električni i hibridni automobili deo su tzv. generacije 4 za BMW, dok će se generacija 5 računati od 2020/2021. godine sa dolaskom potpuno električnog X3.

Pomenuta generacija 5, doneće i novi kompaktniji elektromotor koji će biti ponuđen u različitim varijantama izlazne snage, od 100 do preko 300 kW. Veći modeli, kao što je električna Serija 3 autonomiju između 450 i 550 kilometara, dok će kod luksuznih električnih aduta autonomija iznositi oko 700 km. 

BMW takođe radi na poboljšanju performansi hibridnih automobila, pre svega radeći na ubrzanju od 0 do 100, a najavljuju da će jedno od planiranih vozila gotovo sigurno spustiti vreme potrebno za ubrzanje do 100 km/h ispod 3 sekunde.

U međuvremenu, bmwblog tvrdi da je bavarski brend uveliko zaštitio nazive od i1 do i9, kao i da će električni SUV modeli nositi oznaku iX, te i da će ih takođe potencijalno biti 9 od iX1 do iX9.

 

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments