1. Home
  2. Vesti
  3. Frustrirani Kinez prefarbao horizontalnu putnu signalizaciju (video)
Frustrirani Kinez prefarbao horizontalnu putnu signalizaciju (video)
0

Frustrirani Kinez prefarbao horizontalnu putnu signalizaciju (video)

352
0
Podelite sa prijateljima:

U kineskoj provinciji Đijangsu, našao se jedan genijalac koji je rešio da olakša sebi putovanje na posao i sa posla, pa je uzeo u svoje ruke četku i belu farbu, i jednostavno krenuo da (pre)uređuje putnu horizontalnu saobraćajnu signalizaciju, po sopstvenom nahođenju. Na njegovu žalost, raskrsnica na kojoj je iskazivao svoje sklonosti ka regulisanju saobraćajnih tokova u gradu Lijanjungang, bila je pokrivena sistemom nadzora, odnosno kamerama.

Modern Express izveštava da je 28-godišnji muškarac, Kai, kažnjen iznosom od hiljadu juana, odnosno 150 američkih dolara. Na taj način, platio je cenu za prekomernu „kreativnost“ koju je iskazao 27. septembra ove godine. Kada su ga začuđeni policajci upitali zašto je to uradio, dobili su simpatičan odgovor:

 „Zapazio sam da je saobraćajna traka namenjena vozilima koja nastavljaju pravo, preopterećena. Sa druge strane, traka predviđena za skretanje u levo, bila je prilično retko u upotrebi. Pomislih, ukoliko ofarbam strelice da uravnotežim opterećenje obe saobraćajne trake, rasteretiću raskrsnicu, i putovanje autobusom do posla, proći će mi lagodnije i brže.“

Saobraćajna policija je navela da je ponašanje dotičnog gospodina veoma opasno i da je moglo da dovede do saobraćajnih nezgoda. Po hitnoj proceduri, nadležne službe su poslate na teren, kako bi saobraćajna signalizacija ponovo dobila prvobitni smisao.

Interesantno je da ovo nije prvi put da se neko doseti kako bi bilo lepo regulisati saobraćaj po sopstvenim merilima.

Ovog maja, vozač u istočnom Žeđijangu je kažnjen, nakon što je snimak sa nadzornih kamera uhvatio maestra sa kredom, kako iscrtava sopstveno parking mesto na putu.

Dodaćemo da je ovo u Srbiji uobičajena praksa: postavljanje betonskih blokova na “lično” parking mesto, praznih gajbica ili drugih sprava sa znakovima zabranjenog parkiranja.

Razlika između Kine i Srbije je samo ta, što u Aziji, postoji policija (u punom smislu te reči).

 

 

(352)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments