1. Home
  2. Vesti
  3. Ram svakog meseca menja planove o električnom pikap kamionetu
Ram svakog meseca menja planove o električnom pikap kamionetu
0

Ram svakog meseca menja planove o električnom pikap kamionetu

135
0
Podelite sa prijateljima:

Stellantisova komercijalna divizija za američko tržište Ram je imala fantastičnu godinu iza sebe. Model 1500/2500/3500 (ili kako je jednostavnije poznat kao Pickup) je privukao čak 569.388 kupaca, što je bilo dovoljno za srebrnu medalju odmah iza pobedničkog Forda F Serije (726.004). Rekli bismo fantastična brojka, ali investitori polako počinju da gube živce sa Ramom, iz razloga što još uvek nema ni najava o električnom pikap kamionetu.

Rivian R1T i GMC Hummer su već u prodaji, narednih meseci ćemo videti i Ford F-150 Lightning, a sledeće godine i Chevrolet Silverado EV i Tesla Cybertruck. S druge strane, čelnici Rama su pre nekoliko meseci izjavili da ne vide električne pikap kamionete kao vozila koja će se u bliskoj budućnosti prodavati u velikim brojevima i da bi radije učili na greškama drugih nego na svojim.


Ne znamo šta je tačno promenilo mišljenje Rama (možda vest da je Ford do sada primio preko 200 hiljada narudžbi za spomenuti F-150 Lightning), ali kako prenose kolege sa sajta InsideEV, električni kamionet od strane ovog brenda je trenutno prioritet i trebalo bi da debituje tokom 2024. godine. Zašto tek tada?

Pa iz gore već opisanog razloga, a ovu vest je potvrdio i prvi čovek Stellantisa Karlos Tavarez. U razgovoru sa medijima, on je izjavio da se planovi menjaju gotovo svakog meseca i da takvi planovi zavise od onoga šta konkurencija javno objavi, što znači da ono na čemu je Ram radio prethodnih meseci ne mora baš da bude realnost u budućnosti.

Eksperti će reći da je takav način poslovanja neefikasan pošto u dosta slučajeva eliminiše ono na čemu su dizajneri i inženjeri radili u prošlosti, ali Tavarez ne smatra tako. Zapravo, smatra da bi električni Ram prošao kroz veliki broj ranih boljki koje bi trebale biti popravljene tokom ranih godina proizvodnje, dok sa trenutnim načinom poslovanja će biti perfektan od prvog dana.

Na pitanje medija da li se boji da bi Ram mogao da ostane „zarobljen u vremenu“ pošto prekasno stiže na zabavu, odgovorio je negativno pošto većinu prodatih primeraka još uvek čine benzinci i dizeli i šanse su male da bi se takav trend mogao promeniti u bliskoj budućnosti.


Na sreću Tavareza, većina kupaca pikap kamioneta u Americi su veoma „tradicionalni“ i retko kada menjaju svoj omiljeni brend bez obzira šta konkurencija nudi. Naravno, postoji i oni koji baš žele i električni model, i ne sumnjamo da bi Ram tu mogao da izgubi po kojeg kupca, ali Portugalac očigledno ne misli da će brojka biti velika.

Nadamo se samo da je u pravu jer je Ram ubedljivo najprofitabilniji brend unutar celog Stellantisa i budućnost cele firme zavisi isključivo od njega…

AutoRepublika

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments