1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Da li će Luis Hamilton da klekne prilikom intoniranja američke himne?
Da li će Luis Hamilton da klekne prilikom intoniranja američke himne?
0

Da li će Luis Hamilton da klekne prilikom intoniranja američke himne?

129
0
Podelite sa prijateljima:

Luis Hamilton je rekao da bi mogao da se pridruži „take a knee“ protestu, prilikom kojeg sportisti kleknu na jedno koleno tokom intoniranja američke himne.

Vozač Mercedesa je već otvoreno govorio u vezi sa podrškom antirasističkoj kampanji, koja se intenzivirala nakon što je američki predsednik, Donald Tramp, kritikovao NFL igrače zbog „odsustva poštovanja“ prilikom klečanja tokom intoniranja himne.

Nakon VN Japana sledećeg vikenda, sledeća trka se vozi u SAD, a Hamilton je svestan da će sve oči biti uprte u njega 22. oktobra, mada u ovom trenutku nije siguran kako da postupi.

U intervjuu za The Times, kada je govorio u vezi sa ovom temom, Hamilton se osvrnuo: „Čak nisam ni razmišljao oko te trke, ali naravno, počeću da razmišljam o njoj – šta bi bilo ispravno da uradim ili da li uopšte treba da se mešam?

To nije moja nacionalna himna, ali taj problem koji vlada u SAD… ne radi se samo o SAD, to je globalna stvar. Verovatno je koncentrisaniji i verovatno gori u Americi. Mislim da svi treba da se držimo zajedno protiv toga.“

Ipak, Hamilton je pojasnio da podržava sportiste koji su se suprotstavili Trampovim kritikama i nastavili svoj protest.

„Za sve je važno da se bore za ono u šta veruju“, rekao je on. „Ne planiram da se mešam u politiku, ali smatram da svi treba da ustanemo i držimo se onoga u šta verujemo.

Svako ima slobodu govora i pretpostavljam da svi možemo odigrati ulogu u pokušaju da učinimo svet boljim. Posebno u slučaju kada vaš lider ne pomaže u toj oblasti.“

Instagram

Hamiltonova razmišljanja u vezi sa političkom situacijom u SAD su prouzrokovala nemir pred VN Malezije, kada je na svom Instagram profilu postavio kontroverzni video lutke Trampa i psa. Post je naknadno uklonjen.

Šef Mercedesovog tima, Toto Volf, sugerisao je da Hamilton treba da preispita svoj pristup umešanosti u takve stvari.

„Ovo je veoma kontroverzna i polarizućuja priča“, rekao je on. „Ne bih želeo da se mešam u politiku. Svi imamo svoje mišljenje.

Luisova osećanja u vezi sa ljudskim pravima su veoma jaka i mislim da on želi to da pokaže, ali Instagram kao vid komunikacije, verovatno je nešto oko čega bi trebalo dva puta da razmisli, mada mogu da razumem njegova osećanja.“

 

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments