1. Home
  2. Vesti
  3. Audi S6 i Audi S7 – neko je rekao da dizeli izumiru?
Audi S6 i Audi S7 – neko je rekao da dizeli izumiru?
0

Audi S6 i Audi S7 – neko je rekao da dizeli izumiru?

4.49K
0
Podelite sa prijateljima:

Iako u sastavu Volkswagen grupe, Porsche i Audi imaju prilično različita viđenja u vezi sa primenom dizel agregata u svojim modelima. Dok se Porsche odriče ove alternative, što je i sasvim razumljivo – verovatno nije trebalo ni da ulaze u dizel egzibicije, Audi sledi potpuno drugačiju filozofiju. Sudeći prema informacijama koje prenosi Motor1 France, za očekivati je da se u sportskim modelima naredne generacije: S6 i S7 nađu upravo moćni dizelaši. U želji da provere informacije iz svojih izvora, kolege su kontaktirale direktno Audi. Iako nemački proizvođač nije potvrdio, ali ni demantovao ove spekulacije, veruje se da je ovakav razvoj događaja prilično verovatan.

Ovakva, još uvek, nagađanja, zaista imaju smisla, pogotovo uz saznanja da to ne bi bio presedan u sportskom odeljenju brenda Audi. Kao što znamo, model Audi SQ5, kao prvi model sa S oznakama, je u prodaji sa dizel agregatom, i kao takav beleži zavidne prodajne rezultate. Još kada na ovu činjenicu dodamo i Audi SQ7, koji nastavlja SQ dizel priču, uz potpunu naklonost kupaca, onda zvuči potpuno prirodno da i limuzina i kupe E segmenta iz Ingolštata, u svojim sportskim verzijama, zakucaju dizel srcem.

Pride, sportski dizel duo, ukoliko se nađe na tržištu, direktno bi se konfrontirao sa modelom BMW 550d xDrive, koji trenutno ubira kajmak na tržištu, jer jednostavno nema nikakvog takmaca. Nakon očekivanog odobrenja realizacije ove ideje, kao i nakon tržišnog debija benzinskih blizanaca, na tržištu bi se pojavile i dizel pogonjene varijante S6 i S7.

Naravno, pre bilo kakve S verzije, tržištu će biti predstavljene regularne, da kažemo “civilne” verzije ovih modela. Srećom, nećemo dugo čekati, jer A7 stiže za koju nedelju, dok ćemo A6 da vizualizujemo u mašti i demistifikujemo maskirana prototip vozila, sve do sledeće godine.

Krucijalno pitanje ostavljamo za kraj: koji agregat će Audi da izvadi sa polica, i instalira ga u modele o kojima pričamo? Agregat iz SQ7 (V8 TDI)? Još uvek ne znamo, ali malo je verovatno, jer ovaj agregat konceptualno ne odgovara vozilima kao što su S6 i S7. Verovatnija je instalacija trolitarskog biturbo V6 TDI agregata, koji je trenutno u upotrebi u modelima Audi A6 i A7 Competition, i koji razvija 243 kW. Štagod se desilo, očekujemo zdravu grmljavinu iz izduvnih cevi, koja će jasno razlikovati S modele, od regularnih.

 

(4491)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments