1. Home
  2. Zelene strane
  3. Tesla Model S – degradacija baterije od samo 7 odsto posle 400.000 kilometara
Tesla Model S – degradacija baterije od samo 7 odsto posle 400.000 kilometara
0

Tesla Model S – degradacija baterije od samo 7 odsto posle 400.000 kilometara

550
0
Podelite sa prijateljima:

Jedno od glavnih pitanja kada je reč o električnim automobilima je trajnost, odnosno stepen degradacije baterija.

Evo jednog, za mnoge možda i neočekivanog odgovara, a u pitanju je Tesla Model S iz Finske, koji je prešao više od 400.000 kilometara služeći kao taksi vozilo.

Naime, finski taksista, Ari Nisonen, od decembra 2014. prešao je spomenutu kilometražu. Po njemu, vozilo s pogonom na zadnje točkove je imalo zamenu motora a u jednom momentu je bilo problema sa paketom baterija od 85 kWh, koje nisu htele da se napune, pokazujući autonomiju od samo 60 kilometara. Baterija je servisirana u Holandiji i ponovo instalirana.

Oba problema su se desila u okviru garantnog perioda, jer Tesla daje osmogodišnju garanciju na bateriju i pogonsku jedinicu, bez ograničenja kilometraže.

Što se tiče gubitka kapaciteta baterije tiče, što je jedna od gorućih tema, autonomija dotičnog Modela S iznosi 370 kilometra, što je 7 odsto manje u odnosu na novu bateriju. Čini se da je ovo neočekivano dobar rezultat.

Ari Nisonen „jezdi“ ka milionu kilometara i zadovoljan je garancijom koju Tesla pruža.

(550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments