1. Home
  2. Vesti
  3. Obustavljen razvoj Opelove SUV perjanice (za sada)
Obustavljen razvoj Opelove SUV perjanice (za sada)
0

Obustavljen razvoj Opelove SUV perjanice (za sada)

343
0
Podelite sa prijateljima:

Sada, kada je pripajanje Opela od strane PSA grupe i zvanično obavljeno, započele su diskusije u vezi sa budućnošću nemačke marke i njene britanske filijale, Vauxhalla. Inženjeri i marketinški stručnjaci su trenutno zauzeti oko pripremanja Grandlanda X i njegovo lansiranje zakazano za jesen, dok, u međuvremenu, rade na novoj generaciji Corse baziranoj na PSA arhitekturi.

Međutim, planirana SUV perjanica, pozicionirana iznad spomenutog Grandlanda X navodno je obustavljena za sada. „Insignia“ u SUV obliku, gde se spominjao naziv „Monza“, suočava se sa nesigurnom budućnošću.

Navodno, PSA ne želi da radi na modelima baziranim na platformama General Motorsa. Opelovi inicijalni planovi su bili da se koristi arhitektura druge generacije Insignije i adaptira za potrebe velikog SUV-a. „Veliki SUV će se proizvoditi u Riselshajmu. To ima smisla, jer ukoliko imate model poput Insignije, naravno da želite i njen SUV pandan“, rekao je bivši CEO Opela, Karl-Tomas Nojman na Salonu automobila u Parizu prošle godine.

Nojman nije više na čelu Opela, jer je istupio sa pozicije nakon pripajanja PSA grupi. Njegov naslednik, Mihael Lošeler, biće primoran da sve aktuelne i buduće projekte premesti na PSA platforme. Samim tim, od velikog SUV-a se nije definitivno odustalo, jer je sasvim moguće da on bude baziran na PSA EMP2 arhitekturi.

Trenutno, visoki menadžeri Opela i francuskog giganta rade na revidiranom biznis planu za nemačku marku, jer je cilj da se generiše pozitivan tok novca do 2020., kao i da se dobit iz poslovanja sa 2 odsto 2020. podigne na 6 odsto do 2026.

 

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments