1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Opela se vraća u VW grupu na poziciju glavnog čoveka Audija
Šef Opela se vraća u VW grupu na poziciju glavnog čoveka Audija
0

Šef Opela se vraća u VW grupu na poziciju glavnog čoveka Audija

152
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa želi da ponovo iznajmi usluge šefa Opela, Karla-Tomasa Nojmana, koji će najverovatnije biti regrutovan u redove Audija, javio je neimenovan izvor Rojtersu, nakon izveštaja da će Nojman napustiti Opel.

Ova odluka dolazi praktično paralelno sa preuzimanjem Opela od strane PSA grupe. Nemački Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung je izvestio (bez navođenja izvora informacije) tokom vikenda da Nojman transakciju vidi kao ispravan stratreški korak ali je zabrinut u vezi sa tim što PSA navodno potcenjuje rastući značaj električnih automobila.

Neimenovani izvor je takođe rekao da su šefovi Volkswagena neformalno diskutovali oko Nojmanove nove pozicije, a reč je o čelnoj funkciji u Audiju. Ni Opel ni Volkswagen nisu želeli da daju komentar.

Aktuelni šef Audija, Rupert Štadler, pod pritiskom je zbog toga što se navodno nije snašao u vezi sa posledicama „dizelgejta“. On je prošlog meseca dobio petogodišnji produžetak ugovora zbog sporazuma čllanova nadzornog odbora da neće „odslužiti čitav rok“, navela su dva neimenovana izvora Rojtersa. Štadler je stavljen pod lupu nakon što su minhenski tužioci proširili istragu na Audi a ministarstvo saobraćaja optužilo marku za varanje prilikom testiranja na emisiju izduvnih gasova.

Štadler se branio navodeći da je dizel kriza progutala i dalje guta značajne resurse, dok on nije siguran da su sprovedeni ispravni strateški potezi.

Pedeset šestogodišnji Nojman je planirao da informiše Opelov nadzorni odbor u vezi sa svojom odlukom 22. juna, kada je zakazan sastanak. 

Opel planira da na mesto novog šefa kompanije postavi internog čoveka. Glavni kandidati su šef prodaje, Peter Kispert, šef finansija Mihael Lošeler i šefica marketinga, Tina Miler.

 

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments