1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes u Frankfurt dolazi sa konkurentom BMW-a i3
Mercedes u Frankfurt dolazi sa konkurentom BMW-a i3
0

Mercedes u Frankfurt dolazi sa konkurentom BMW-a i3

187
0
Podelite sa prijateljima:

Na Salonu automobila u Parizu, Mercedes je predstavio novoformiranu „EQ“ podmarku u obliku električnog krosovera.

Ove godine, na IAA u Frankfurtu, „trokraka zvezda“ će lansirati drugi koncept koji neće imati SUS motor.

Ovoga puta je reč o hedžbeku, koji nagoveštava rivalstvo sa BMW-om i3 i serijskom verzijom Volkswagenovog I.D. koncepta. Svi eletkro modeli koji treba da se pojave u narednoj dekadi, a ima ih desetak, počivaće na novorazvijenoj modularnoj MEA platformi.

Kao i prošlogodišnji koncept, i novajlija će usvojiti crnu prednju masku, koja razdvaja vizuelno EQ modele od Mercedesove konvencionalne game.

Za očekivati je da bude niže cenovno pozicioniran od krosovera i očekuje se da krene u prodaju 2020. godine sa postavkom pogona na prednje točkove uz jedan elektromotor. Snažnija verzija sa duetom elektromotora i AWD pogonom se razmatra iza zatvorenih vrata u Daimleru.

Mercedes i Volkswagen nisu jedini koji pripremaju konkurenciju za BMW i3, jer i Audi planira urbano orijentisani EV.

U međuvremenu, i3 treba da ide na „zatezanje bora“ da bi ostao „svež“, uz potencijalnu, snažniju i3S verziju.

 

 

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments