1. Home
  2. Vesti
  3. I Daimler pod istragom povodom emisije dizel modela
I Daimler pod istragom povodom emisije dizel modela
0

I Daimler pod istragom povodom emisije dizel modela

192
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački istražitelji su juče pretražili Daimlerove prostorije, što je deo istrage povodom mogućeg lažnog reklamiranja i manipulacije u vezi sa post-tretmanom izduvnih gasova kod dizel modela.

Kancelarija štutgartskog javnog tužioca je saopštila da su 23 inspektora i oko 230 članova osoblja, uključujući i policiju i savezne kriminalističke organe, umešani u istragu na 11 lokacija u nemačkim saveznim državama Baden-Virtembergu, Berlinu, Donjoj Saksoniji i Saksoniji. Cilj istrage je potraga za relevantnim podacima i dokazima.

Daimler je izjavio da sarađuje s vlastima.

Pretres je započet povodom istraga „protiv poznatih i nepoznatih zaposlenih u Daimleru, za koje se sumnja da su učestvovali u prevari i lažnom reklamiranju, povezanim sa manipulativnim tretmanom kod automobila pogonjenih dizel motorima“, rečeno je iz kancelarije tužioca.

Istraga je pokrenuta u martu, protiv zaposlenih u Daimleru, matičnoj firmi Mercedes-Benza. U aprilu, Daimler je ukazao da američke vlasti takođe vode istragu u vezi sa emisijom dizel modela, što bi moglo da dovede do značajnih kazni i opoziva vozila.

Ranije u toku ovog meseca, Daimler je odustao od planova da traži odobrenje od SAD za prodaju dizel modela za 2017.

 

 

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments